Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μανιφέστο Μεϊμαράκη για τη νέα ΝΔ του “μεταρρυθμιστικού κέντρου”

Μανιφέστο Μεϊμαράκη για τη νέα ΝΔ του “μεταρρυθμιστικού κέντρου”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Μνημόνιο, Νέα Δημοκρατία,

Πραγματικά αρχηγική εμφάνιση αν και μεταβατικός πρόεδρος έκανε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στην Βουλή κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για το δεύτερο «πακέτο» των προαπαιτούμενων μέτρων.

Μπορεί ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης να καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ , αλλά στο τέλος της ομιλίας του περιέγραψε την νέα Νέα Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι θα ακολουθήσει το δρόμο του μεταρρυθμιστικού κέντρου, παίρνοντας έτσι αποστάσεις από την προηγούμενη ηγεσία του κόμματος, αλλά και δηλώνοντας εμμέσως πλην σαφώς παρών στις εσωκομματικές διαδικασίες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ με ειρωνική διάθεση απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό του υπενθύμισε ότι αυτός υπέγραψε ένα «μεγάλο μνημόνιο», που στέλνει τον λογαριασμό στον Έλληνα πολίτη.

Και με τον ίδιο ειρωνικό τρόπο συνέχισε, επιτιθέμενος στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, να υπενθυμίζει ότι “υποδεχτήκατε την τρόικα στα υπουργεία σήμερα” και να συμπληρώνει ότι η συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση είναι χειρότερη από την πρόταση που τέθηκε στο δημοψήφισμα και πως η αξιωματική αντιπολίτευση ψηφίζει «ναι» όχι για να στηρίξει την κυβέρνηση και τα μέτρα, αλλά για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

Ο κ. Μεϊμαράκης, σχολιάζοντας τη στάση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου για τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ανέφερε ότι πρώτη φορά ζούμε τόσα παράδοξα, ενώ δεν παρέλειψε να λοιδορήσειτην κυβέρνηση λέγοντας ότι «απομακρύνθηκε ο κίνδυνος άμεσης χρεοκοπίας με τα χρήματα που μας έστειλαν οι πραξικοπηματίες και οι εκβιαστές, όπως τους αποκαλούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ., δεν έχει μηδενιστεί ο κίνδυνος για Grexit. «Οι κίνδυνοι χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ δεν εξαφανίστηκαν» και έκανε λόγο για βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που καλοβλέπουν την έξοδο από το ευρώ.

Φοβάμαι εκείνους που μας πάνε στην έξοδο από την Ευρωζώνη, ενώ διαμηνύουν το αντίθετο, σημείωσε.

Σχετικά άρθρα