Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Ηττηθήκαμε, αλλά δεν είμαστε ριψάσπιδες – Οι αγώνες θα συνεχιστούν

Τσίπρας: Ηττηθήκαμε, αλλά  δεν είμαστε ριψάσπιδες – Οι αγώνες θα συνεχιστούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βουλή των Ελλήνων, Μνημόνιο, ΣΥΡΙΖΑ,

Στην ειλικρινή ομολογία ότι η κυβέρνηση ηττήθηκε στην μάχη που έδωσε με τους δανειστές, προέβη από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του κατά την συζήτηση για το δεύτερο «πακέτο» των προαπαιτούμενων μέτρων.

Αρχίζοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός , παραδέχτηκε ότι δεν είναι ομαλή η κοινοβουλευτική διαδικασία, όπως δεν είναι ομαλές και οι συνθήκες στην χώρα, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για έναν δύσκολο συμβιβασμό, αφού εξαντλήθηκε κάθε όριο διαπραγμάτευσης.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε δυσμενές το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, ενώ παραδέχτηκε ότι έγιναν και λάθη. Παράλληλα, δήλωσε υπερήφανος για τη «μάχη, για το δίκιο του ελληνικού λαού».

«Λάθη δεν κάνουν μόνο αυτοί που δεν προσπαθούν», επεσήμανε.

Ηττηθήκαμε, αλλά η νίκη των αντιπάλων μας ήταν πύρρειος, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, παραδεχόμενος πως η κατάληξη των διαπραγματεύσεων δεν ήταν θετική για την κυβέρνηση.

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «εκπληκτικά ετεροβαρείς συσχετισμούς και δήλωσε πεπεισμένος ότι «ο αγώνας δεν θα πάει χαμένος» καθώς και ότι η Ευρώπη δεν είναι πια ίδια μετά από τη νύχτα της Συνόδου Κορυφής, κάνοντας αναφορά στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και στον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός ανέφερε με έμφαση ότι δεν συμφωνεί με το πρόγραμμα που επιβάλλουν στην χώρα οι δανειστές και τόνισε ότι αυτή είναι η διαφορά της σημερινής κυβέρνησης με τις προηγούμενες. Η «ιδιοκτησία του προγράμματος», δεν ανήκει στην κυβέρνηση μας, είπε και συμπλήρωσε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις αποδεχόντουσαν «με χαρά» την ιδιοκτησία των μνημονίων.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος σε βουλευτές της ΝΔ και κυρίως στον Άδωνι Γεωργιάδη, κάποιοι είχαν πει ότι αν δεν μας επέβαλαν οι πιστωτές το μνημόνιο, θα έπρεπε να το ανακαλύψουμε μόνοι μας.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για δύσκολες επιλογές ευθύνης και αναφέρθηκε στη συμβιβαστική έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη που πρότεινε ο κ. Σόιμπλε ως εναλλακτική λύση, αλλά και την επιλογή της άτακτης χρεοκοπίας, η οποία, όπως είπε, δεν θα αποτελούσε περήφανη επιλογή.

Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σ αυτή την συμφωνία, αλλά όπως είπε ο κ. Τσίπρας με το νέο πρόγραμμα απομακρύνεται κάθε περίπτωση για Grexit.

Για το νέο πρόγραμμα ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα φέρει στην χώρα 82 έως 86 δισεκατομμύρια ευρώ και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται, με μεγάλο κέρδος το γεγονός ότι έχει μπει στο τραπέζι η διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος που αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση.

Στην συνέχεια επανέλαβε ότι οι αγώνες θα συνεχιστούν γιατί “δεν είμαστε ριψάσπιδες”.

Σχετικά άρθρα