Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Πράσινο» φως για το κατεπείγον νομοσχέδιο των μέτρων

«Πράσινο» φως για το κατεπείγον νομοσχέδιο των μέτρων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ανδρέας Λοβέρδος, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Βουλή των Ελλήνων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ΚΚΕ | Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, Μνημόνιο, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Δένδιας, Νίκος Καραθανασόπουλος, Νίκος Μαυραγάνης, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ,

Κατά πλειοψηφία πέρασε το νομοσχέδιο με το δεύτερο πακέτο μέτρων για τη συμφωνία, με τη μορφή του κατεπείγοντος.

Υπέρ των μέτρων τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναγνώρισαν την υπερεπείγουσα ανάγκη να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, δεν παρέλειψαν όμως να κατηγορήσουν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ότι με την προχειρότητα αναγκάζει τη Βουλή να νομοθετεί υπό πίεση.

Κατά τάχθηκαν Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ κάνοντας λόγο για απαράδεκτες διαδικασίες.

Υπεραμύνθηκε του αιτήματος της κυβέρνησης να συζητηθεί με τη κατεπείγουσα διαδικασία, ο κ. Τσακαλώτος, τονίζοντας πως είναι ανάγκη να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση όσο γίνεται πιο γρήγορα.

«Δεν θα διαφωνήσουμε γιατί νομοθετούμε υπό το κράτος της επείγουσας ανάγκης. Εμείς είμαστε εδώ να στηρίξουμε τη χώρα την ώρα της εθνικής ανάγκης, αλλά η κυβέρνηση να μην φέρνει νομοθέτηση επί του γονάτου», υπογράμμισε ο εισηγητής της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

«Να αφήσετε τις μεγαλοστομίες περί σωτηρίας της χώρας και του λαού. Αυτούς που θέλετε να σώσετε είναι τους επιχειρηματικούς ομίλους. Καταδικάζεται το λαό στη χρεοκοπία. Είναι απαράδεκτη η διαδικασία με την οποία εμείς διαφωνούμε», δήλωσε ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος

«Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς και να πούμε όχι, αλλά ντρέπομαι. Έλεος, η κυβέρνηση θα μπορούσε να φέρει νωρίτερα το νομοσχέδιο, δεν επέδειξε όμως την απαιτούμενη ευαισθησία για τόσο σημαντικά ζητήματα», ανέφερε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

«Δεν θα βάλουμε τη συντεχνία πάνω από την πατρίδα αλλά δεν είναι δυνατό να μην κάνουμε μία ολοκληρωμένη συζήτηση επί τόσων σημαντικών ζητημάτων που αφορούν την ποινική δικονομία», υπογράμμισε ο εισηγητής από το Ποτάμι Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου.

«Καλούμαστε να επικυρώσουμε και όχι να νομοθετήσουμε. Είναι ντροπή και όνειδος για την ελληνική κυβέρνηση, δεν συμφωνούμε με την διαδικασία», υποστήριξε η εισηγήτρια της Χρυσής Αυγής Δέσποινα Σβερώνη.

«Είναι προφανές ότι κανείς δεν αισθάνεται περήφανος, όλοι θα θέλαμε να αντισταθούμε αλλά σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται υπό πίεση», υποστήριξε ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Νίκος Μαυραγάνης.

Σχετικά άρθρα