Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ανοίγει τα χαρτιά» του ο Γιούνκερ – Ο φόβος μας οδήγησε σε συμφωνία

«Ανοίγει τα χαρτιά» του ο Γιούνκερ – Ο φόβος μας οδήγησε σε συμφωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρώπη, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μνημόνιο,

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών δίνει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στη βελγική εφημερίδα Le Soir.

Σε στη τη συνέντευξη ο κ. Γιούνκερ ανοίγει τα χαρτιά του και μιλάει για το τί ώθησε Ελλάδα και δανειστές να βρουν κοινό σημείο.

Ο φόβος ήταν αυτός που ώθησε και τις δυο πλευρές να βρουν μια κοινή συμφωνία, παραδέχεται ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, «Έχουμε αποφύγει τα χειρότερα όχι επειδή ήταν εξαιρετικά σοφό, αλλά επειδή ήμασταν φοβισμένοι» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζει «είναι ο φόβος που επέτρεψε να επιτευχθεί η συμφωνία με την Ελλάδα.Μετά τον φόβο, όμως, έρχεται πάντα η ανακούφιση».

Μήνυμα προς την Ελλάδα θέλησε παράλληλα να στείλει ο πρόεδρος της Κομισιόν, λέγοντας πως η Ελλάδα δεν θα πρέπει να νιώθει ταπεινωμένη που προχώρησε σε συμφωνία, καθώς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε τα πάντα για ελαχιστοποιήσει το βάρος της συμφωνίας και να απαλύνει τα πράγματα, σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο κ. Γιούνκερ.

Παράλληλα, δεν παρέληψε να δηλώσει ανήσυχος για το μέλλον της Ευρώπης καθώς στη μετανάστευση, για παράδειγμα, εντόπισε ρήξη της πραγματικής αλληλεγγύης και κάνει λόγο για «παλιούς δαίμονες» και «εθνική δυσαρέσκεια εναντίον άλλων που είναι ακόμη ζωντανοί».

Μάλιστα, τέλος αναφέρει πως οι Ευρωαπαίοι δεν αγαπούν την Ευρώπη, έχει απλώς καταστεί μια ελίτ.

Σχετικά άρθρα