Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Καθαρίζει» τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας και μετά… εκλογές

«Καθαρίζει» τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας και μετά… εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βουλή των Ελλήνων, Εκλογές, Ευρωζώνη, Μνημόνιο, Όλγα Γεροβασίλη, ΣΥΡΙΖΑ,

Το νωρίτερο στα τέλη του Φθινοπώρου και μάλλον τον Νοέμβρη, τοποθετούνται πλέον οι εκλογές από τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος θέλει να ξεκαθαρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ από όσους θέλουν άλλες λύσεις μακρυά από την Ευρωζώνη.

Με το σχσίμα πλέον στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ να είναι δεδομένο με 32 τουλάχιστον βουλευτές, θα επιβεβαιωθεί στην ψηφοφορία της Τετάρτης στη Βουλή με την οποία θα ανοίξει ο δρόμος για το τρίτο πακέτο βοήθειας.

Σε ανακωχή με το εσωτερικό του κόμματός του προχωράει προσωρινά ο Αλέξης Τσίπρας, για τον Αύγουστο, και θα επανέλθει τον Σεπτέμβρη.

Όπως κατέστει σαφές από την Τρίτη, το ζήτημα της φορολόγησης των αγροτών δεν αποτελεί προαπαιτούμενο ώστε να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση, με την κ. Γεροβασίλη να αναφέρει ως μοναδική εκκρεμότητα το συνταξιοδοτικό για το οποίο έχει συμφωνηθεί με τους εταίρους η μετάθεσή του.

Έτσι όπως όλα δείχνουν, οι εκλογές θα πάρουν μια μικρή παράταση, με το σενάριο των εκλογών τον Σεπτέμβρη να απομακρύνεταικαθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει σε συνέδριο του κόμματος. «Σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα της συμφωνίας, είναι αναγκαίο να προβούμε σε έναν απολογισμό και μια ολοκληρωμένη αποτίμηση της πορείας μας και να χαράξουμε συλλογικά την στρατηγική μας με τα δεδομένα της νέας πραγματικότητας. Ο ‘κομματικός’ ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αντιστοιχηθεί με τον ‘κοινωνικό’. Να υποδεχθεί τις αγωνίες και τις προσδοκίες των δεκάδων χιλιάδων απλών ανθρώπων που στηρίζουν σε αυτόν τις ελπίδες του. Και συντεταγμένα, όπως αρμόζει στη δημοκρατική κουλτούρα της αριστεράς, να οδηγηθεί το Σεπτέμβρη σε ευρείες συλλογικές διαδικασίες ώστε να προσδιορίσουμε τους στόχους και τα χαρακτηριστικά της αριστερής διακυβέρνησης στα νέα δεδομένα» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Σχετικά άρθρα