Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εάν διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ πάμε σε εκλογές, λέει ο Πανούσης

Εάν διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ πάμε σε εκλογές, λέει ο Πανούσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Γιάνης Βαρουφάκης, Γιάννης Πανούσης, Εκλογές, Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ΣΥΡΙΖΑ,

Την εκτίμηση πως τον Σεπτέμβρη η Ελλάδα θα ξαναπάει σε εκλογές εάν την Τετάρτη, ημέρα ψηφοφορίας του νομοσχεδίου στη Βουλή, επιβεβαιωθεί το «σχίσμα» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ,εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, μιλώντας στον Αlpha 989.

Παράλληλα τόνισε πως είναι «δύσκολο να κυβερνήσεις με 120 συν πλην έναν βουλευτές» ενώ αναφερόμενος στο θέμα των εκλογών είπε πως ίσως να μην γινόταν η ίδια επιλογή προσώπων εάν δεν υπήρχε η προοπτική των εκλογών μετά το καλοκαίρι.

Σημείωσε πάντως ότι «δεν μπορεί να ξέρει κανείς το κριτήριο του πρωθυπουργού αν π.χ. είναι μια ισορροπία εσωτερική ανάμεσα σε ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ, ισορροπία στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ ή ισορροπία ανάμεσα στο πότε θα κάνουμε εκλογές».

Ο κ. Πανούσης υποστήριξε παράλληλα πως οι κυβερνήσεις εθνικής ενότητας δεν βοηθούν λέγοντας χαρακτηριστικά «Εδώ βλέπετε τρία κόμματα και έχουν προβλήματα ιδεολογικά κλπ. Σκεφτείτε να ψάξουμε να βρούμε τους καλύτερους και σοφούς από όλα τα κόμματα, άντε να συνεννοηθούν αυτοί μεταξύ τους», ανέφερε και πρόσθεσε: «Πιστεύω στο άνοιγμα του Τσίπρα, το οποίο όμως δεν είδα. Η ελληνική κοινή γνώμη θέλει τον Τσίπρα και την κυβέρνηση του. Δεν είναι κακό να είσαι αριστερός σοσιαλδημοκράτης. Αντιλαμβάνομαι ότι ο Τσίπρας έχει γαλουχηθεί στον ριζοσπαστισμό τον αριστερό , αυτό είναι δύσκολο να το κάνει, αλλά δε θα ήταν κακό να βγουν δυνάμεις από τον σοσιαλδημοκρατικό χώρο από αριστερό Πρωθυπουργό».

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη παραδέχθηκε πως δέχθηκε πίεση για την αποπομπή του αλλά ο πρωθυπουργός επέμεινε να μείνει στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη. «Ζήτησα από τον Πρωθυπουργό να φύγω, δεν θέλω να του δημιουργώ προβλήματα, με μεγάλη χαρά να έρθει ένας καλύτερος. Προσπάθησα να πω ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να είμαι σε αυτό το υπουργείο. Ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι μπορώ να προσφέρω ακόμα, όσο το θεωρεί θα προσφέρω», τόνισε.

Αναφερόμενος στον κ. Λαφαζάνη παρατήρησε πως «οι απόψεις του είναι εκτός πραγματικότητας, γεγονός που μπορεί να είναι ρομαντικό, αλλά δημιουργεί κινδύνους. Όμως είναι έντιμος και συνεπής πολιτικός» και πως θα φανεί «αν αυτά που πιστεύει είναι εφαρμόσιμα».

Αχάριστο χαρακτήρισε τον Γιάνη Βαρουφάκη απέναντι στον Αλέξη Τσίπρας λέγοντας «Η ελληνική κοινωνία μπορεί σε μια νύχτα να σε κάψει, δεν μπορεί να είσαι αχάριστος και να πετάς έναν άνθρωπο στη σέντρα (…) Γυρνάει μπούμερανγκ αυτό, δε χρειάζεται κάθε μέρα να αποδεικνύεις ότι είσαι εντάξει και οι άλλοι δεν είναι».

Σχετικά άρθρα