Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρομάνο Πρόντι για Τρίτο Μνημόνιο: Γλιτώσαμε το χειρότερο, δημιουργήσαμε το κακό!

Ρομάνο Πρόντι για Τρίτο Μνημόνιο: Γλιτώσαμε το χειρότερο, δημιουργήσαμε το κακό!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Μνημόνιο, Ρομάνο Πρόντι,

Έντονα επικριτικός έναντι των χειρισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ελληνική κρίση εμφανίστηκε ο Ρομάνο Πρόντι, λέγοντας ότι οι όροι της πρόσφατης συμφωνίας επιβλήθηκαν στην Ελλάδα με τον χειρότερο τρόπο που υπάρχει.

Ο 75χρονος Πρόντι, που διετέλεσε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 1999 ως το 2004, ρωτήθηκε σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, αν θεωρεί ότι οι όροι που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα για τη διάσωσή της είναι αποδεκτοί.

«Εφόσον έγιναν δεκτοί, είναι συνεπώς αποδεκτοί. Ωστόσο επιβλήθηκαν με τον χειρότερο τρόπο που υπάρχει. Ένα μικρό πρόβλημα μετατράπηκε σε τεράστιο πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τον Ιταλό πολιτικό, αν (οι Ευρωπαίοι) είχαν επιδείξει καλή βούληση σε ένα πλαίσιο αλληλεγγύης που άλλοτε ίσχυε, όλα θα ήταν πιο εύκολα.

«Η εμπιστοσύνη στη οποία πρέπει να βασίζονται οι σχέσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών εξασθένησε. Αποφύγαμε το χειρότερο, όμως δημιουργήσαμε το κακό», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί το χρέος της Αθήνας, ο κ. Πρόντι απάντησε πως «όλος ο κόσμος γνωρίζει εδώ και καιρό ότι η Ελλάδα δεν θα μπορεί να αποπληρώσει το σύνολο του χρέους της».

«Ισχυρή μείωση, μείωση των επιτοκίων ή επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του δανείου; Στο βάθος αυτό δεν είναι μια μεγάλη πρακτική διαφορά. Ωστόσο όταν ένας ασθενής είναι σε σοβαρή κατάσταση, είναι καλύτερα να ενεργούμε κατά τρόπο χειρουργικό», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα