Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπό στενή παρακολούθηση η διαπραγμάτευση στην Ελλάδα

Υπό στενή παρακολούθηση η διαπραγμάτευση στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Grexit, Άνγκελα Μέρκελ, Βερολίνο, Βουλή των Ελλήνων, Ευρωζώνη, Μάρτιν Γιέγκερ, Μνημόνιο, Τρόικα,

Υπό στενή παρακολούθηση έχει το Βερολίνο τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση για το ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν τη Δευτέρα, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Κριστιάνε Βιρτς και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, η διαπραγμάτευση αναμένεται να είναι δύσκολη.

«Η Καγκελάριος τόνισε χθες (στην συνέντευξή της στο ARD), ότι έχει συμφωνηθεί ένας οδικός χάρτης ομόφωνα από όλα τα 19 κράτη-μέλη της Ευρωζώνης. Η Βουλή των Ελλήνων ήδη ψήφισε τα πρώτα προαπαιτούμενα και αναμένουμε να ψηφίσει περαιτέρω μέτρα την Τετάρτη. Πάνω σε αυτό επικεντρώνει την προσοχή της η κυβέρνηση – περιμένουμε βεβαίως και δύσκολες διαπραγματεύσεις – ώστε να τηρηθεί αυτός ο σαφής οδικός χάρτης», δήλωσε η κυρία Βιρτς.

Παράλληλα ο κ.Γιέγκερ σημείωσε πως το πρώτο και σημαντικότερο βήμα έχει γίνει, με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης – γέφυρα στην Ελλάδα.

Αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε παραπάνω πληροφορία σχετικά με την έναρξη αλλά και τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων καθώς «αυτές διεξάγονται από τους τρεις Θεσμούς.Μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω ότι εμείς θα παρακολουθούμε την διαδικασία πολύ πολύ προσεκτικά».

Τέλος αναφερόμενος στη δήλωση της Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ περί προσωρινού Grexit, η Κριστιάνε Βιρτς υπενθύμισε σε ποιο πλαίσιο έγιναν οι δηλώσεις, παραπέμποντας στην διευκρίνηση της κ. Μέρκελ πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μόνο με την συγκατάθεση της ελληνικής πλευράς, και κατέληξε «Τώρα κοιτάζουμε μπροστά για να υλοποιήσουμε αυτά, τα οποία συμφωνήθηκαν ομόφωνα από όλα τα 19 κράτη-μέλη της Ευρωζώνης».

Σχετικά άρθρα