Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σχοινάς: Εκταμιεύθηκε το δάνειο – γέφυρα των 7,16 δισ. ευρώ

Σχοινάς: Εκταμιεύθηκε το δάνειο – γέφυρα των 7,16 δισ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρυξέλλες, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Μαργαρίτης Σχοινάς, Τράπεζα της Ελλάδος, Τρόικα,

Επιβεβαίωσε ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSM) εκταμίευσε το δάνειο γέφυρα 7,16 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα με δηλώσεις της η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, από τις Βρυξέλλες.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το δάνειο – γέφυρα προς την Ελλάδα, η εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε πως εναπόκειται στις ελληνικές αρχές «να καταβάλουν εντός της ημέρας τα ποσά που αφορούν στις υποχρεώσεις προς την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και την Τράπεζα της Ελλάδος».

Τέλος ξεκαθάρισε πως το δάνειο – γέφυρα θα αποπληρωθεί όταν ληφθεί το δάνειο από τον ESM.

Με τη σειρά του ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα και αν αυτή θα γίνει με πρόσκληση των ελληνικών Αρχών, σημείωσε πως ήταν ομόφωνη απόφαση της ευρωζώνης ότι οι θεσμοί θα πρέπει να εμπλακούν ενεργά στην αξιολόγηση για το πρόγραμμα του ESM.

«Αναμένουμε τα κλιμάκια των θεσμών να επιστρέψουν κάποια στιγμή στην Αθήνα αλλά δεν είμαι σε θέση να πω το πότε», είπε.

Σχετικά άρθρα