Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παρέδωσε το Υπουργείο με αιχμές η Βαλαβάνη – Διαβάστε τι είπε!

Παρέδωσε το Υπουργείο με αιχμές η Βαλαβάνη – Διαβάστε τι είπε!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νάντια Βαλαβάνη, Τρύφων Αλεξιάδης, Υπουργείο Οικονομικών,

Καλή τύχη στα καθήκοντα τους ευχήθηκε η απερχόμενη αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη στον υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο και στον νέο αναπληρωτή υπουργό για θέματα εσόδων, Τρύφωνα Αλεξιάδη, δηλώνοντας πάντως ότι δεν τους ζηλεύει για όσα καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Κάνοντας έναν απολογισμό του τελευταίου εξαμήνου, κατά την ομιλία της στην τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών, η κ. Βαλαβάνη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι λόγω της διαπραγμάτευσης ο πρώην ΥΠΟΙΚ Γ. Βαρουφάκης έλειπε στο εξωτερικό, γεγονός που, όπως είπε, «μας στέρησε τη δυνατότητα μιας ουσιαστικής συνεργασίας».

Αναφερόμενη επίσης στο όνειρο για ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα, υποστήριξε ότι τα βάρη που επιβάλλονται σήμερα δημιουργούν ένα τέτοιο τοπίο όπου η όποια αναδιανομή δεν θα μπορέσει να αναιρέσει τις αδικίες.

«Κάναμε κάποιες διευκολύνσεις, αλλά τα βασικά προβλήματα όπως η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ και ο ΕΝΦΙΑ παρέμειναν», πρόσθεσε.

Η απερχόμενη αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών υπεραμύνθηκε της ρύθμισης για τις 100 δόσεις, ενώ απηύθυνε έκκληση στους κ. Τσακαλώτο και Αλεξιάδη να την προστατεύσουν.

Όπως είπε, 880.000 άτομα και επιχειρήσεις μπήκαν στη ρύθμιση και ρυθμίστηκαν 6,2 δισ. χρέους, ενώ εισπράχθηκαν 800 εκατ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα