Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ανταρσία” για τους αγρότες ετοιμάζουν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

“Ανταρσία” για τους αγρότες ετοιμάζουν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μέχρι σε “ανταρσία” σκέφτονται να φτάσουν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από την περιφέρεια και κυρίως από τις αγροτικές περιοχές της χώρας, και να καταψηφίσουν τα μέτρα της κυβέρνησης που υποστηρίζει και το κόμμα τους και αφορούν την αύξηση της φορολογίας των αγροτών , αλλά και μέτρα όπως η κατάργηση του μειωμένου φόρου στο πετρέλαιο για αγροτική χρήση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών, αλλά ακόμη μεγαλύτερος αριθμός στελεχών του κόμματος έχουν εκφράσει τις έντονες αντιρρήσεις για τα μέτρα που πλήττουν τους αγρότες , στον πρόεδρο της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με ορισμένους μάλιστα να απειλούν με “ανταρσία” και καταψήφιση.

Ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος από την πλευρά του, μπροστά σ αυτές τις αντιδράσεις σχεδιάζει να προβεί στην κατάθεση προτάσεων με στόχο την αλλαγή των μέτρων που πλήττουν τον αγροτικό κόσμο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να υπάρξει πρόβλημα με την υπερψήφιση των μέτρων που ζητούν οι πιστωτές, θεωρώντας ότι έτσι μπορεί να υπάρξει και πάλι θέμα Grexit.

H ανησυχία στην ηγεσία της ΝΔ είναι έντονη , καθώς , οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ διαμήνυσαν στον κ. Μεϊμαράκη ότι «Η κυβέρνηση πρέπει οπωσδήποτε να βρει λύση, ειδικά για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες που στηρίζουν την πρωτογενή παραγωγή. Δεν μπορεί να δεχόμαστε τους νόμους Κατρούγκαλου και Κουρουμπλή και να επιβαρύνονται οι αγρότες με τέτοια φορολόγηση από το πρώτο ευρώ».

Μάλιστα,

Σχετικά άρθρα