Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τ. Κουίκ: “Σαμαράς και Βενιζέλος στύβουν τους Έλληνες για να παράξουν πλεόνασμα”

Τ. Κουίκ: “Σαμαράς και Βενιζέλος στύβουν τους Έλληνες για να παράξουν πλεόνασμα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κατερίνα Ακριβοπούλου, Τέρενς Κουίκ,

«Το πρωτογενές πλεόνασμα που μας «πλασάρει» η συγκυβέρνηση, μοιάζει σαν πορτοκαλάδα ή λεμονάδα. Η πορτοκαλάδα και η λεμονάδα, μεταφράζονται σε στυμμένες λεμονόκουπες που καταλήγουν στα σκουπίδια.

Έτσι μεταχειρίζονται Σαμαράς και Βενιζέλος τους Έλληνες. Τους στύβουν για να παράξουν πλεόνασμα και τους πετάνε άδειες φλούδες εκεί όπου ήδη είναι πεταμένοι δύο εκατομμύρια άνεργοι, πέντε χιλιάδες που αυτοκτόνησαν και εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρηματίες που κατέβασαν ρολά.

Αντιλαμβάνομαι την προεκλογική επικοινωνιακή (της απελπισίας και του πανικού) αναγκαιότητα της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, να σπρώχνουν κάποια ελάχιστα χρήματα σε ελάχιστους Έλληνες, αλλά να τους θυμίσω, ότι τον Ράλλη δεν τον βοήθησαν οι επιταγές πού μοίραζε. Δεν έσωσαν, τότε, τη ΝΔ από την συντριβή. Θα είναι οδυνηρή η ήττα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τον Μάιο».

Αυτό ήταν το πρώτο σχόλιο του Εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Βουλευτή Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Μία και να καίει» της δημοσιογράφου Κατερίνας Ακριβοπούλου.

Δηλαδή δεν θεωρείτε μια ανάσα για την Ελλάδα αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα;

“Για ποιο πρωτογενές πλεόνασμα μιλάμε, όταν τα χρήματα αυτά σημαίνουν κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ, κατάρρευση των Ταμείων, Νοσοκομεία χωρίς χρήματα, Παιδεία χωρίς κονδύλια, μισθωτούς και συνταξιούχους στα όρια ή κάτω από τα όρια της φτώχειας…

Κι εγώ ξέρω να κάνω πλεόνασμα στο σπίτι μου, αν δεν ταΐσω τα παιδιά μου, αν δεν ξοδέψω δέκα ευρώ για καύσιμα και κλειστώ μέσα, αν δεν κάνω την παραμικρή δαπάνη που να φορά στην στοιχειώδη συντήρηση της φαμίλιας μου”.

Το αποτέλεσμα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν αναστρέφει κάπως την εικόνα της Ελλάδας στις Αγορές;

“Η άποψη μου είναι ότι επιβεβαιώνει με τον πιο απόλυτο τρόπο ότι η Ελλάδα προσφέρεται στις Αγορές ως πιστό αντίγραφο του Πακιστάν. Με πακιστανικούς μισθούς, με συνθήκες εργασίας που υπάρχουν στο Πακιστάν ή Μπανγκλαντές κλπ. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα.

Όσο για το άλλο παραμύθι της συγκυβέρνησης με τα φτερά, ότι τα μνημόνια τελειώνουν κι η Τρόικα έφυγε, η απάντηση είναι μία:

Τα μνημόνια και η Τρόικα έχουν αφήσει πίσω τους συντρίμμια, μέσα στα οποία θα πορευόμαστε τουλάχιστον τις επόμενες τρεις με τέσσερις δεκαετίες. Ούτε ξέρουμε, με αυτές τις πολιτικές, πότε θα σηκώσουμε κεφάλι.

Εξάλλου κι οι ίδιες οι γερμανικές εφημερίδες, αλλά και σοβαροί διεθνείς οικονομικοί αναλυτές, επισημαίνουν με απόλυτο τρόπο ότι το χρέος της Ελλάδας, που ξεπερνά τα 350 δισ. ευρώ, δεν βγαίνει με τίποτα”.

Σχετικά άρθρα