Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τανκς στους δρόμους της Αθήνας σε περίπτωση Grexit, προέβλεψε η Κομισιόν

Τανκς στους δρόμους της Αθήνας σε περίπτωση Grexit, προέβλεψε η Κομισιόν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το σχέδιο για Grexit, δηλαδή της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δεν πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων. Κρατήθηκε, αχρείαστο να είναι, σε ένα “συρτάρι” λίγα βήματα πιο πέρα από το γραφείο του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής» το σχέδιο είναι πολυσέλιδο και βρίσκεται σε ειδικό δωμάτιο στον 13ο όροφο του κτηρίου Berlaymont.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μέχρι τη δραματική Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου το σχέδιο ακουγόταν αλλά δεν είχε επιβεβαιωθεί.

Ωστόσο, λίγες μέρες μετά το πέρας της Συνόδου, ο πρόεδρος της ΕΕ αποκάλυψε σε δημοσιογράφους ότι το σχέδιο ήταν έτοιμο.

Σε εκείνη τη Σύνοδο, η ΕΕ είχε ήδη έναν τόμο, ένα πολυσέλιδο έγγραφο, το οποίο περιγράφηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό πριν από την έναρξη της συζήτησης με όλες τις λεπτομέρειες και τις πολιτικές και νομικές παραμέτρους μιας τέτοιας απόφασης.

Το έγγραφο περιλαμβάνει απαντήσεις για 200 θέματα που θα προέκυπταν σε περίπτωση Grexit.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το σχέδιο εκπονήθηκε κάτω από συνθήκες απόλυτης μυστικότητας, από ομάδα 15 ατόμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως αναφέρεται, οι εμπλεκόμενοι στη δημιουργία του σχεδίου, δούλεψαν με πόνο ψυχής, αλλά και συγκλονισμένοι, γιατί δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι τα πράγματα είχαν φτάσει σε αυτό το σημείο, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς είχαν άμεση εμπλοκή με τα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας.

Ένας δε από τους εμπλεκόμενους, που είχε άμεση γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, είπε χαρακτηριστικά στην υπόλοιπη ομάδα, πως «αν εφαρμοστεί το σχέδιο αυτό, στους δρόμους της Αθήνας θα ακούγονταν οι ερπύστριες των τανκς».

Σχετικά άρθρα