Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί

Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ελληνική Κυβέρνηση, Κυβερνητικός Ανασχηματισμός, Ορκωμοσία, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργικό Συμβούλιο,

Ορκίστηκαν την Κυριακή το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης.

Επτά από τα δέκα νέα μέλη της κυβέρνησης ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο ενώ τρία με θρησκευτικό όρκο.

Με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου, η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, και ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παύλος Πολάκης

Με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκαν από τον Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παύλος Χαΐκάλης.

Πριν από την ορκωμοσία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε κατ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο υπουργικό συμβούλιο δεν θα συνεδριάσει σήμερα, αλλά τη Δευτέρα. Επίσης οι τελετές για τις παραδόσεις – παραλαβές θα γίνουν τη Δευτέρα, εκτός και εάν συνεννοηθούν κάτι διαφορετικό οι αποχωρήσαντες με τους διαδόχους τους.

Σχετικά άρθρα