Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εγκρίθηκε από τον ESM η χρηματοδότηση – γέφυρα προς την Ελλάδα

Εγκρίθηκε από τον ESM η χρηματοδότηση – γέφυρα προς την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ESM, Δάνεια, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κλάους Ρέγκλινγκ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM έλαβε  την κατ’αρχήν απόφαση για την χορήγηση βοήθειας στήριξης προς την Ελλάδα υπό τη μορφή ενός δανειακού προγράμματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απόφαση ελήφθη μετά από την ολοκλήρωση των εθνικών διαδικασιών που σχετίζονταν με τις κοινοβουλευτικές εγκρίσεις σε κάποια από τα κράτη-μέλη του ESM, ενώ η βάση της απόφασης του Συμβουλίου του ESM ήταν η αξιολόγηση από τους θεσμούς και η εισήγηση του διευθυντή του ESM κ. Ρέγκλινγκ.

Ανακοίνωση EFSM: Το συμβούλιο εγκρίνει τη χρηματοδότηση-γέφυρα

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο EFSM μετά την έγκριση της χρηματοδότησης-γέφυρα αναφέρεται: «Στις 17 Ιουλίου 2015, το Συμβούλιο έλαβε την απόφαση να εγγυηθεί 7,16 δισ. ευρώ ως βραχυπρόθεσμη οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα υπό τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθεροποίησης. Το δάνειο θα έχει μέγιστη λήξη τριών μηνών και θα διανεμηθεί σε δύο δόσεις. Θα επιτρέψει στην Ελλάδα να καλύψει τα εκπρόθεσμα με το ΔΝΤ και την Τράπεζα της Ελλάδος και να αποπληρώσει την ΕΚΤ, μέχρι η Ελλάδα να ξεκινήσει να δέχεται χρηματοδότηση από το νέο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Σχετικά άρθρα