Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ψυχραιμία συνέστησε ο Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στο Κέντρο Επιχειρήσεων (βίντεο)

Ψυχραιμία συνέστησε ο Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στο Κέντρο Επιχειρήσεων (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αλέξης Τσίπρας, Βίντεο, Ελευσίνα, Καρέας, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Πυρκαγιά, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Φωτιά,

Κατά την επίσκεψή του, ο πρωθυπουργού Αλέξης Τσίπρας στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στα δύο μέτωπα, στον Καρέα και στη Νεάπολη.

Ο πρωθυπουργός εξήρε το δύσκολο έργο των πυροσβεστών ενώ ενημέρωσε πως «Αυτή την στιγμή έρχονται δύο ακόμα Καναντέρ από την Θεσσαλονίκη, ενώ απογειώνονται και δύο ακόμα Σινούκ από την Ελευσίνα. Χρειάζεται ψυχραιμία και η εθελοντική προσφορά να γίνεται εκεί που ενδείκνυται και επιτρέπεται από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Χρειάζεται προσπάθεια από όλες τις πλευρές».

Αναφερόμενος και για το ατύχημα που συνέβη με το Καναντέρ είπε: Ενημερώθηκα για τους πιλότους της αεροπορίας του Καναντέρ που είναι καλά στην υγεία τους. Επιχείρησαν αναγκαστική προσγείωση λόγω καιρικών συνθηκών και ευτυχώς είναι καλά. Τώρα μαθαίνω ότι μεταφέρονται στο κοντινότερο νοσοκομείο».

Σχολιάζοντας τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά: «Επιτελούν το καθήκον τους, στην ενημέρωση των πολιτών. Όμως χρειάζεται ψυχραιμία. Έδωσα εντολή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία να γίνεται διαρκής ενημέρωση κάθε δύο ώρες από τον αρμόδιο αξιωματικό για να υπάρχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για την προσπάθεια της κατάσβεσης των πυρκαγιών».

Τέλος σε ερώτηση αν ζητήθηκε βοήθεια από το εξωτερικό, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «Έγινε αίτημα στον ευρωπαϊκό μηχανισμό και και αν χρειαστεί θα γίνει και σε άλλες χώρες. Θα το δούμε στην πορεία. Δεν έχουμε ανάγκη άμεσης συνδρομής. Χρειάζεται επιφυλακή σε συνδυασμό με τα καιρικά φαινόμενα. Θα υπάρξει ειδική σύσκεψη αργότερα το απόγευμα για να ορίσουμε περιπολίες για τη νύχτα, γιατί με αυτόν τον καιρό υπάρχει κίνδυνος νέα ανάφλεξη φυσική αλλά και για εμπρησμό».

Σχετικά άρθρα