Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιμένει στο Grexit ο Σόιμπλε – Σημαντικό βήμα το «Ναι» της ελληνικής Βουλής

Επιμένει στο Grexit ο Σόιμπλε – Σημαντικό βήμα το «Ναι» της ελληνικής Βουλής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Grexit, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Βουλή των Ελλήνων, Διαγραφή Χρέους, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα,

Επιμένει στο Grexit ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας παράλληλα σε δηλώσεις του σε γερμανικό ραδιόφωνο, το πρωί της Πέμπτης, πως η κατάσταση στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

«Πολλοί οικονομολόγοι (ανάμεσά τους και αυτοί του ΔΝΤ) θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματά της δίχως κούρεμα, ένα προσωρινό Grexit θα ήταν καλύτερο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την ψηφοφορία το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα για το τρίτο πακέτο στήριξης,ο κ. Σόιμπλε είπε πως το «ναι» ήταν ένα σημαντικό βήμα παραπέρα, «όμως αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και να κάνει πολλά πράγματα μέχρι να φτάσει στο σημείο να είναι ανεξάρτητη και να μην περιμένει εξωτερική βοήθεια.

Μεταξύ άλλων αναφερόμενος σε ενδεχόμενη διαγραφή χρέους υπογράμμισε: «Διαγραφή του ελληνικού χρέους δεν είναι δυνατή εντός του ευρώ. Τόσο η ΕΚΤ, όσο και η Κομισιόν παραδέχονται πως η Ελλάδα δημιουργεί κινδύνους για το ευρώ.»

Σχετικά άρθρα