Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνάντηση Γιούνκερ με Αναστασιάδη και Ακιντζί για το Κυπριακό

Συνάντηση Γιούνκερ με Αναστασιάδη και Ακιντζί για το Κυπριακό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μουσταφά Ακιντζί, Νίκος Αναστασιάδης,

Στο «Σπίτι της Συνεργασίας», στη «νεκρή» ζώνη της Λευκωσίας, θα βρεθεί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με σκοπό να συζητήσει τρόπους συμβολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόσο για την εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού όσο και για τη διασφάλιση της μετέπειτα εφαρμογής της.

Ο κ. Γιούνκερ θα έχει κοινό γεύμα με τους ηγέτες των δύο πλευρών της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, ενώ νωρίτερα θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους κ.κ. Αναστασιάδη και Ακιντζί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνοκυπριακή αλλά και οι τουρκοκυπριακή πλευρά έχουν συμφωνήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τη σύσταση μια Επιτροπής μετά τη λύση του κυπριακού, στην οποία θα συμμετέχουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι οποία θα έχει ως αποστολή της, τόσο την επίβλεψη της εφαρμογής της λύση όσο και της εναρμόνισης της με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Επίσης στη συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναμένεται, επίσης, να συζητηθούν και θέματα που αφορούν την ΕΕ, όπως το πρόγραμμα Γιούνκερ, θέματα ενεργειακής πολιτικής και θέματα που αφορούν την οικονομία, καθώς επίσης και τις πολιτικές της ΕΕ στην περιοχή, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας πως στη συνάντηση θα είναι παρόντες και οι υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομικών και Ενέργειας.

Σχετικά άρθρα