Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σταθάκης: Σε δύο μήνες η άρση των capital controls

Σταθάκης: Σε δύο μήνες η άρση των capital controls
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bloomberg, Γιώργος Σταθάκης, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Καταθέσεις, Κούρεμα Καταθέσεων, Τράπεζες,

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg, ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι τράπεζες θα ανοίξουν μόλις επανέλθει η χρηματοδότηση από την ΕΚΤ μέσω του μηχανισμού ELA. Κάτι το οποίο θα συμβεί, μόλις τα Κοινοβούλια στην Ελλάδα, τη Γερμανία και αλλού ψηφίσουν τη νέα συμφωνία της Ελλάδας με τους θεσμούς».

Ερωτηθείς για τον χρόνο άρσης των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) ο κ. Σταθάκης είπε «αυτό θα συμβεί πιθανόν σε δύο μήνες, γιατί τα capital controls είναι πιο σύνθετο θέμα».

Παράλληλα τόνισε πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρξει κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων, αφού,η συμφωνία προβλέπει 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

Ο κ. Σταθάκης απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι δυνατόν να γίνουν αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ, όπως αναφέρεται στη συμφωνία για το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, είπε πως «το νέο ταμείο θα λειτουργήσει περισσότερο ως ένα ταμείο εγγυήσεων παρά υλοποίησης τόσο μεγάλης κλίμακας ιδιωτικοποιήσεων, που προφανώς δεν υπάρχουν».

Σχετικά άρθρα