Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκθεση – κόλαφος του ΔΝΤ: Το ελληνικό χρέος χρειάζεται κούρεμα

Έκθεση – κόλαφος του ΔΝΤ: Το ελληνικό χρέος χρειάζεται κούρεμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΕΠ - Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν, Δημόσιο Χρέος, Διαγραφή Χρέους, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνικό Χρέος, Ευρώπη, Κούρεμα Χρέους, Μνημόνιο, Τράπεζες,

Με νέα έκθεση – κόλαφο το ΔΝΤ προειδοποιεί πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και ζητά διαγραφή χρέους και περισσότερες δράσεις από αυτές που προτείνουν οι Ευρωπαίοι.

Σύμφωνα με την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έχει καταστεί μη βιώσιμο λόγω του γεγονότος ότι τον τελευταίο έτος ανεστάλησαν κάποιες πολιτικές και λόγω της επιβάρυνσης του μακροοικονομικού και χρηματοδοτικού περιβάλλοντος μετά το κλείσιμο των τραπεζών.

Παράλληλα, αναφέρει πως η Ελλάδα θα διαπραγματευτεί ένα δάνειο που θα φτάσει στα 85 δισεκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια και αυτό θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το χρέος της που αναμένεται να φτάσει στο 200% του ΑΕΠ το 2018.

Το ταμείο αναφέρει πως αν η Ευρώπη επιμείνει ότι το μοναδικό που μπορεί να προσφέρει είναι μεγαλύτερο διάστημα ωρίμανσης, τότε αυτό δεν μπορεί να είναι λιγότερο από 30 χρόνια.

Η άλλη εναλλακτική μπορεί να είναι η ετήσια μεταφορά στον προϋπολογισμό ή βαθιά, προκαταβολικά «κουρέματα». Οι επιλογές, καταλήγει η έκθεση του ΔΝΤ, θα πρέπει να αποφασιστούν από την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Σχετικά άρθρα