Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ετοιμάζουν το 8ο κόμμα στη Βουλή οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ

Ετοιμάζουν το 8ο κόμμα στη Βουλή οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βουλή των Ελλήνων, Μνημόνιο, ΣΥΡΙΖΑ,

Έντονη είναι η φημολογία για σχίσμα στον ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες ημέρες και την δημιουργία νέου κόμματος από τουλάχιστον 30 βουλευτές που έχουν αποστασιοποιηθεί από την προεδρική γραμμή του κόμματος.

Ήδη έχει πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα συνάντηση βουλευτών και στελεχών που ανήκουν στην Αριστερή Πλατφόρμα, στην ΔΕΑ και την ΚΟΕ.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στο τραπέζι των συζητήσεων των “ανταρτών” του ΣΥΡΙΖΑ, έχει πέσει η πρόταση από την Κομμουνιστική Τάση (ΚΟΤΑ) να κινηθούν διαδικασίες για ανατροπή του Αλέξη Τσίπρα και εκλογή νέας ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ ή αν αυτό δεν καταστεί δυνατόν να υπάρξει διάσπαση και δημιουργία νέου κόμματος, που θα μπορεί βεβαίως να εκπροσωπείται στην Βουλή, καθώς στη διάσπαση θα συμμετάσχουν 30-40 εκλεγμένοι βουλευτές, που θα συγκροτήσουν νέα κοινοβουλευτική ομάδα..

Αποτυπώνοντας το διχαστικό κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την συμφωνία που επετεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, η Κομμουνιστική Τάση του κόμματος κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για προδοσία.

Αφού χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «μνημονιακή» και κάνει λόγο για «κοινοβουλευτική χούντα» η συνιστώσα ΚΟΤΑ καλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα καταψηφίσουν τα μέτρα και ζητά από την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος «αν χαθεί η μάχη ενάντια στους επίορκους ηγέτες».

Σχετικά άρθρα