Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θέλουν να πάρουν και σήμερα το κεφάλι της Ζωής

Θέλουν να πάρουν και σήμερα το κεφάλι της Ζωής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Μνημόνιο, Πρόεδρος της Βουλής, ΣΥΡΙΖΑ,

Όργιο φημών έχει ξεσπάσει από το πρωί γύρω από την πιθανολογούμενη πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου με τις τελευταίες πληροφορίες να μην αποκλείουν όλα να γίνουν ακόμα και σήμερα και μάλιστα με την μομφή να προέρχεται όχι από την αντιπολίτευση αλλά από το ίδιο της το κόμμα.

Ο λόγος για τον οποίο τα κορυφαία στελέχη της Κ.Ο δέχονται εισηγήσεις για άμεση εκκίνηση της διαδικασίας είναι ότι στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι διάχυτη η άποψη πως η Πρόεδρος της Βουλής θα προσπαθήσει όπως άλλωστε έκανε και την Παρασκευή , μέσω της διαδικασίας να προκαλέσει προσκόμματα και στο κατεπείγον νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα. Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί είναι ότι απόψεις περί πρότασης μομφής διατυπώνονται πλέον δημοσίως και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο βουλευτής Τρικάλων Σάκης Παπαδόπουλος ο οποίος είπε ξεκάθαρα σήμερα πως αν η κα Κωνσταντοπούλου δεν παραιτηθεί τότε θα πρέπει να κατατεθεί άμεσα εναντίον της πρόταση μομφής.

Για να κατατεθεί πάντως πρόταση μομφής σήμερα θα πρέπει να ξεπεραστεί ο σκόπελος του Κανονισμού της Βουλής στο άρθρο 150 του οποίου προβλέπεται ότι η κατάθεση πρότασης μομφής προβλέπει συνεδρίαση της Ολομελείας, η οποία όμως δεν έχει προγραμματισμένη συνεδρίαση για σήμερα. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από την αντιπολίτευση υπάρχει παράθυρο για να κατατεθεί η σχετική πρόταση σήμερα και να συζητηθεί την Πέμπτη ή την Παρασκευή. Οι ίδιες πηγές μάλιστα υποστήριζαν ότι υπάρχει γνωμάτευση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής σύμφωνα με την οποία με την κατάθεση της πρότασης η Βουλή συνεχίζει μεν το έργο της ωστόσο ο εκάστοτε Πρόεδρος δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του για τρεις ημέρες.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος είχε χαρακτηρίσει την κα Κωνσταντοπούλου θεσμικό και πολιτικό πρόβλημα στο οποίο πρέπει να δώσει λύση ο κ. Τσίπρας, ενώ και στη Νέα Δημοκρατία επικρατεί η άποψη πως το ζήτημα Κωνσταντοπούλου πρέπει να τη δώσει το κόμμα της.

Σχετικά άρθρα