Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Eurogroup αποφασίζει το δάνειο – γέφυρα

Το Eurogroup αποφασίζει το δάνειο – γέφυρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Αλεξάντερ Στουμπ, Μνημόνιο,

Στο Eurogroup θα αποφασιστεί το δάνειο γέφυρα 7 δισ. ευρώ για την Ελλάδα. «Είναι καλή συμφωνία γιατί έχει ισχυρές δεσμεύσεις», υποστήριξε ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών προσερχόμενος στο Eurogroup. «Πρέπει να ψηφιστούν τα νομοθετήματα από την ελληνική κυβέρνηση για να προχωρήσουμε και ελπίζω ότι αυτό θα γίνει».

Αναφορικά με τη βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση σημείωσε ότι θα συζητηθεί στο σημερινό Eurogroup καθώς είναι δύσκολο θέμα δεδομένου ότι ορισμένες χώρες χρειάζονται κοινοβουλευτικές εγκρίσεις για να δώσουν νέο χρήμα.

Τέλος υποστήριξε ότι τόσο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ όσο και ο Ντε Γκίντος είναι εξαιρετικοί υποψήφιοι για τη θέση του νέου επικεφαλής του Eurogroup.

Πολύ απαιτητική και περίπλοκη, χαρακτήρισε την διαδικασία που θα ακολουθηθεί προκειμένου η Ελλάδα να υπαχθεί σε πρόγραμμα του ESM η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν και τόνισε ότι δεν μπορεί να προβλέψει πόσος χρόνος θα χρειαστεί για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, καθώς πρόκειται για τεχνική διαδικασία, η οποία «δεν γίνεται γρήγορα», είπε.

Σχετικά άρθρα