Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύνοδος Κορυφής: Δεύτερη διακοπή για διαβουλεύσεις – Τα σημεία τριβής

Σύνοδος Κορυφής: Δεύτερη διακοπή για διαβουλεύσεις – Τα σημεία τριβής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Μνημόνιο, Σύνοδος Κορυφής,

Διακόπηκε για δεύτερη φορά λίγο μετά τις 00:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας, η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης προκειμένου να γίνουν εκ νέου εσωτερικές διαβουλεύσεις, μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και των εταίρων , αφού εξακολουθούν να υπάρχουν σημεία τριβής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Άνγκελα Μέρκελ και οι “συνεταίροι” της επιμένουν στην ακύρωση όλων των νόμων που πέρασε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα χωρίς συνεννόηση, απαίτηση την οποία έχει ήδη αποκρούσει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ταυτόχρονα δεν δεσμεύονται ούτε για διευθέτηση του ελληνικού χρέους, αλλά και εκβιάζουν αρνούμενοι να δώσουν διαβεβαίωση για αύξηση του ELA, προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν οι ελληνικές τράπεζες, μέχρι να υπάρξει συμφωνία.

Μάλιστα, για να συνεχίσουν την συζήτηση και χωρίς να προβαίνουν σε καμία απολύτως δέσμευση απαιτούν η ελληνική κυβέρνηση να ψηφίσει άμεσα στην Βουλή, όλα τα σκληρά μέτρα, για τον ΦΠΑ, την περικοπή συντάξεων μέσω ασφαλιστικού, την διάλυση των εργασιακών σχέσεων μέσω εργασιακού και την απελευθέρωση αγορών και επαγγελμάτων, προφανώς για να εξυπηρετήσουν επιχειρηματικά συμφέροντα των χωρών τους.

Παρά το γεγονός αυτό κατά την διακοπή των εργασιών της Συνόδου Κορυφής με tweet τους κάποιοι ηγέτες, όπως ο Μαλτέζος πρωθυπουργός έκαναν λόγο για βελτίωση του κλίματος στη Σύνοδο.

Σχετικά άρθρα