Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Και ο Σουλτς κατά του Σόιμπλε: Το Grexit δεν είναι επιλογή μας

Και ο Σουλτς κατά του Σόιμπλε: Το Grexit δεν είναι επιλογή μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Grexit, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανία, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάρτιν Σουλτς, Μνημόνιο, Σύνοδος Κορυφής,

Ο ένας μετά τον άλλο οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι βάζουν στην γωνία τον Σόιμπλε. Και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς τόνισε ότι το Grexit ακόμα και χρονικά περιορισμένο, που ήθελε ο Σόιμπλε δεν αποτελεί επιλογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Σήμερα σε μία σύνοδος κορυφής καλείται για πρώτη φορά πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Δείχνει τη δυσκολία και την κρισιμότητα της κατάστασης» ανέφερε και τόνισε ότι το βασικό ερώτημα που είναι στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου είναι ότι βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι «θα προχωρήσουμε με την Ευρωζώνη ή θα διαλυθεί κάτι».

Ζήτησε σήμερα να υπάρξει απόφαση «μία εποικοδομητική απόφαση που θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη».

Αναγνώρισε ότι «υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις, υπάρχουν κάποιοι που θέλουν Grexit και δεν το θεωρούν επικίνδυνο. Η πλειοψηφία πιστεύουν ότι το Grexit δεν είναι επιλογή, ούτε το χρονικά περιορισμένο Grexit».

«Η απόφαση να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις είναι προϋπόθεση για να ξεκινήσει βασική χρηματοδότηση. Η άλλη απόφαση θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα» είπε.

Πρόσθεσε ότι «η αναβολή δεν οδηγεί στο στόχο μας. Σήμερα θα πρέπει η αρχηγοί επί τη βάση της προθυμίας για συμβιβασμό να οδηγήσει σε αποτέλεσμα».

«Πρόκειται για την Ε.Ε. μία Ε.Ε. που θα πρέπει να τη δει κανείς ως σοβαρή πολιτική ένωση που έχει τη δυνατότητα να λύνει τα εσωτερικά της προβλήματα. Πρόκειται για την τύχη του ελληνικού λαού και για τον λόγο αυτό είναι πολύ υψηλή ευθύνη για την ελληνική πλευρά και για τους υπόλοιπους» υπογράμμισε ο Σουλτς.

Δεν πρέπει να ταπεινώσουμε την Ελλάδα είπε ο Σουλτς και πρόσθεσε ότι «η δημουργία ενός ταμείου με τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας εκτός αυτής έχει να κάνει με αυτό». «Το ταμείο σημαίνει ρευστοποίηση κάποιων στοιχείων της χώρας και αυτό δεν μπορούμε να το τοποθετήσουμε σε ένα ταμείο που δεν θα ανήκει στην Ελλάδα», ανέφερε ο Σουλτς.

«Είναι αδιανόητο να αποκλείσουμε την Ελλάδα από ένα τέτοιο ταμείο» είπε.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή, να μην έχουμε υπερβολικές απαιτήσεις, να τις μειώσουμε λίγο αλλά πρέπει να υπάρχει αξιοπιστία από την ελληνική κυβέρνηση».

Υπάρχουν χώρες που είναι πιο σκληρές και άλλες που είναι πιο συνεργάσιμες αναγνώρισε ο Σουλτς.

Σχετικά άρθρα