Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ν. Παππάς: Δεν υπάρχει πρόταση Σόιμπλε για 5ετες Grexit

Ν. Παππάς: Δεν υπάρχει πρόταση Σόιμπλε για 5ετες Grexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Grexit, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μέγαρο Μαξίμου, Μνημόνιο, Νίκος Παππάς, ΣΥΡΙΖΑ,

Κατηγορηματικά διέψευσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς το δημοσίευμα της γερμανικής FAZ περί πρότασης Σόιμπλε για πενταετή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

«Όλα θα πάνε καλά» δήλωσε στην Αθήνα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς για τις διαπραγματεύσεις στο Eurogroup και ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους αν υπάρχει πρόταση Σόιμπλε για πενταετές Grexit απάντησε: «Δεν υπάρχει».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας FAZ, το οποίο επικαλείται o βρετανικός «Guardian» ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται να πρότεινε κατά τη διάρκεια του Eurogroup, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 16:00 ώρα Ελλάδας, προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αν δεν βελτιωθούν περαιτέρω οι ελληνικές προτάσεις.

Ο Σόιμπλε θέλει ή αύξηση του στόχου των αποκρατικοποιήσεων στα 50 δισ. ευρώ, για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους ή προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την αναδιάρθρωση του χρέους, με την Ελλάδα εντός ΕΕ και λαμβάνοντας αναπτυξιακή, ανθρωπιστική και τεχνική βοήθεια.

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του γερμανικού SPD, Kάρστεν Σνάιντερ, υποστήριξε ότι η φερόμενη ως πρόταση Σόιμπλε δεν αποτελεί θέση της γερμανικής κυβέρνησης.

Σχετικά άρθρα