Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στίγκλιτς: “Οι ΗΠΑ πρέπει να σώσουν την Ελλάδα” από τη γερμανική λιτότητα

Στίγκλιτς: “Οι ΗΠΑ πρέπει να σώσουν την Ελλάδα” από τη γερμανική λιτότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Γιόζεφ Στίγκλιτς, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λιτότητα, Οικονομική Ύφεση,

Με συνεχόμενα tweets βομβάρδισε από τον προσωπικό του λογαριασμό ο Τζόζεφ Στίγκλιτς, σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, ενώ εκτενές του άρθρο φιλοξενείται και στη σελίδα του TIME.

«Οι ΗΠΑ πρέπει να σώσουν την Ελλάδα» ήταν το πρώτο από τα σχόλιά του ενώ σχετκά με τα μέτρα δήλωσε πως «αν η Ελλάδα συνεχίσει με τη λιτότητα, θα πέσει σε ύφεση χωρίς τέλος».

«Η Γερμανία έπαιξε καλά το παιχνίδι της προπαγάνδας, πουλώντας για την Ελλάδα, την εικόνα ενός αποτυχημένου εδώ και καιρό κράτους που αρνείται να συμμορφωθεί» λέει αρχικά και συμπληρώνει: «25% μείωση του ΑΕΠ και 25% μείωση της ανεργίας προέκυψαν επειδή έκανε ότι της ζήτησαν, όχι επειδή αρνήθηκε να συμμορφωθεί».

«Τα νομίσματα έρχονται και φεύγουν. Το ευρώ είναι μόλις ένα 16ετές πείραμα, κακώς σχεδιασμένο και φτιαγμένο να μη λειτουργεί» ήταν ένα από τα καυστικά του tweets το οποίο ενισχύθηκε από το επόμενο: «Σε μια κρίση το χρήμα κυλά από τις τράπεζες του αδύναμου στον δυνατό, οδηγώντας σε αποκλίσεις».

«Η Γερμανία έλαβε σε πραγματικούς όρους, μια από τις μεγαλύτερες διασώσεις και μειώσεις χρέους στην ιστορία και άνευ όρων βοήθεια από τις ΗΠΑ και το σχέδιο Μάρσαλ» συνέχισε ο Στίγκλιτς.

Σχετικά άρθρα