Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε την ομιλία της Ζωής στη Βουλή που έκανε έξαλλο τον Τσίπρα (βίντεο)

Δείτε την ομιλία της Ζωής στη Βουλή που έκανε έξαλλο τον Τσίπρα (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Βουλή των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Μνημόνιο, Πρόεδρος της Βουλής,

Με μια ομιλία που ενόχλησε τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία από πολλούς θεωρήθηκε προαναγγελία προσωπικών ηγετικών φιλοδοξιών δίχως να λείψουν και εκείνοι που τη χαρακτήρισαν παραλήρημα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου απευθύνθηκε στην ολομέλεια της Βουλής στην κρίσιμη ψηφοφορία για την έγκριση της ελληνικής πρότασης συμφωνίας προς την Ευρωζώνη.

“Τη θεσμική μου ευθύνη απέναντι στην ιστορία την αναλαμβάνω δηλώνοντας παρών, παρούσα, στη σημερινή συζήτηση και ψηφοφορία, θεωρώ ότι έτσι είμαι πιο χρήσιμη στον λαό, στην κυβέρνηση, στον πρωθυπουργό, στις επόμενες γενιές και στις ευρωπαϊκές κοινωνίες” είπε η πρόεδρος της βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και συνέχισε λέγοντας πως «ο ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε σε αυτή την κυβέρνηση την απαλλαγή του από τα δεσμά του μνημονίου, από τη μέγγενη της επιτήρησης και της εποπτείας. Ο λαός είπε ένα γενναίο ΄’όχι’’ σε νέα μέτρα εξαθλίωσης και εξουθένωσης και αυτό το ‘’όχι’’, οι δανειστές επιμένουν να το μετατρέψουν σε ‘’ναι’’».

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε πως «η κυβέρνηση σήμερα εκβιάζεται για να συναινέσει σε εκείνα που δεν την αντιπροσωπεύουν και για τα οποία αγωνίζεται να αποτρέψει»

Τέλος, η κ. Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε πως ο «Πρωθυπουργός πάλεψε όσο κανένας άλλος προκάτοχός του για να διεκδικήσει τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας, εκφράζει την γενιά μας και της δίνει ελπίδα. Τον τιμώ και θα τον τιμώ πάντα γι αυτή του την επιλογή».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, παρά τα… καλά λόγια που βρήκε να πει για τον πρωθυπουργό, πλέον έχει βγει ανοιχτά εναντίον του. Όχι μόνο γιατί θεωρεί ότι ψηφίζοντας “παρών”, όπως και έπραξε, θα είναι χρήσιμη, αλλά γιατί κυρίως αποδείχτηκε αυτό που τον προειδοποιούσαν εδώ και καιρό τον Αλέξη Τσίπρα, ότι έχει δηλαδή η γυναίκα έχει προσωπική ατζέντα. Και εάν ο Αλέξης Τσίπρας βγει νικητής από αυτή τη μάχη, το βέβαιο είναι ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα υποστεί και τις συνέπειες της διαφοροποίησής της.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία της Προέδρου της Βουλής:

Σχετικά άρθρα