Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το παρασκήνιο πίσω από το “ναι” της Νέας Δημοκρατίας στον Τσίπρα

Το παρασκήνιο πίσω από το “ναι” της Νέας Δημοκρατίας στον Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Άννα Καραμανλή, Βασίλης Οικονόμου, Δημήτρης Κυριαζίδης, Μάριος Σαλμάς, Νέα Δημοκρατία,

Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να έδωσε το πράσινο φως για την κρίσιμη ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης από το κυβερνητικό επιτελείο που θα ταξιδέψει το Σάββατο στις Βρυξέλλες, ωστόσο στη συνεδρίαση του διευρυμένου πολιτικού συμβουλίου στη λεωφόρο Συγγρού διατυπώθηκαν έντονες διαφωνίες για την ουσία της εντολής που θα δοθεί στον Αλέξη Τσίπρα.

Στο επίκεντρο των διαφωνιών βρέθηκαν όπως ήταν αναμενόμενο τα μέτρα που θα επιφέρει η συμφωνία, εφόσον επιτευχθεί, με βουλευτές της ΝΔ να σημειώνουν ότι δεν μπορούν να συναινέσουν σε τέτοια καταστροφικά μέτρα για τον παραγωγικό ιστό της χώρας, τα οποία όπως τόνιζαν, “οφείλονται αποκλειστικά στις παλινωδίες της κυβέρνηησς εδώ και πέντε μήνες”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tribune τουλάχιστον πέντε βουλευτές της ΝΔ διαχώρισαν τη θέση τους, τονίζοντας ότι η εντολή είναι για συμφωνία και τόνισαν ότι επ’ ουδενί δεν αποτελεί λευκή επιταγή για τα μέτρα που θα τη συνοδεύουν. Μεταξύ αυτών ήταν η Άννα Καραμανλή, ο Βασίλης Οικονόμου, ο Δημήτρης Κυριαζίδης και ο Μάριος Σαλμάς.

Από την άλλη, καθαρά υπέρ της λευκής επιταγής ώστε να επιτευχθεί όπως και να έχει συμφωνία ανεξαρτήτως των μέτρων που θα φέρει στις βαλίτσες του ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες, τάχθηκαν η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιώργος Βλάχος.

Η κοινή γραμμή που βγήκε πάντως μετά την ολοκλήρωση του Πολιτικού Συμβουλίου ήταν ότι θα δοθεί η εντολή στον Αλέξη Τσίπρα για να φέρει συμφωνία και να μην υπάρξει ρήξη, με την υποσημείωση ότι όταν έρθουν τα μέτρα και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι στη Βουλή, η στάση που θα τηρηθεί από τους βουλευτές της ΝΔ θα επανεξεταστεί.

Σχετικά άρθρα