Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντόρα: Έχετε εντολή να γυρίσετε με συμφωνία

Ντόρα: Έχετε εντολή να γυρίσετε με συμφωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Μνημόνιο, Νέα Δημοκρατία, Ντόρα Μπακογιάννη,

«Σας δίνουμε στήριξη και εξουσιοδότηση, ώστε ενωμένοι να πάμε και να πούμε ότι ναι, εμείς οι Έλληνες θέλουμε να μείνουμε μέσα στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούμε να δούμε φως στο τούνελ. Αυτή είναι η εντολή κα είναι πάρα πολύ ξεκάθαρη», τόνισε η βουλευτίνα της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη κατά την ομιλία της στη συνεδρίαση των Επιτροπών στη Βουλή.

Η κ. Μπακογιάννη απευθυνόμενη προς τον κ. Τσακαλώτο, ο οποίος λίγο πριν κατά την ομιλία του αναρωτήθηκε γιατί κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχώς στις εκλογικές αναμετρήσεις, απάντησε: Είναι εύκολο να κερδίζει κανείς εκλογές όταν υπόσχεται στους πάντες τα πάντα», ενώ υπενθύμισε στον υπουργό Οικονομικών ότι βρισκόμαστε μόλις 53 ώρες πριν από την κατάρρευση της χώρας, σημειώνοντας ότι το χρονικό διάστημα είναι πάρα πολύ μικρό.

Η κ. Μπακογιάννη μεταξύ άλλων υπογράμμισε: Κανείς δεν θα ήθελε σήμερα να βρίσκεται μέσα σ’ αυτή την αίθουσα. Βρισκόμαστε 53 ώρες πριν από την κατάρρευση της χώρας. Δεν είναι ώρα για καταμερισμό ευθυνών. Για εμάς στη ΝΔ είναι μια διπλά δύσκολη στιγμή. Υπερασπιστήκαμε μια δύσκολη πολιτική για να κρατήσουμε τη χώρα στο ευρώ και στις ράγες της. Δεν ήταν εύκολο. Καταλαβαίνω ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι εύκολη η απόφαση και για πολλούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα που ήρθε η ώρα τις πραγματικότητας τώρα εσείς έχετε την ευθύνη της διαπραγμάτευσης. Έχετε την ευθύνη να φέρετε στη Βουλή μια πρόταση για να κρατήσετε την Ελλάδα στο ευρώ. Για εσάς θα είναι ευκολότερο, γιατί εμείς, η Νέα Δημοκρατία, δεν θα σας πούμε όχι, δεν θα σας κάνουμε το βίο αβίωτο. Θα σας δώσουμε την εξουσιοδότηση αλλά με έναν όρο. Ότι θα κάνετε την διαπραγμάτευση και θα γυρίσετε με συμφωνία. Δεν έχετε εξουσιοδότηση από τη ΝΔ για ρήξη. Έχετε στήριξη για να κάνετε συμφωνία. Δεν την είχαμε ποτέ εμείς».

Η βουλευτίνα της ΝΔ σημείωσε επίσης: Δεν μας πιστεύουν πλέον στο εξωτερικό. Χάσαμε την αξιοπιστία μας. Εάν πάτε ξανά αυτή τη φορά να διαπραγματευτείτε σοβαρά. Εσείς έχετε την ευθύνη. Μόνο μη γυρίσετε και επικαλεστείτε ποτέ ότι η Βουλή των Ελλήνων σας έδωσαν εξουσιοδότηση για ρήξη».

Σχετικά άρθρα