Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι πρωτοκλασάτοι του ΣΥΡΙΖΑ, ομάδα Λαφαζάνη, θέλουν να τα κάνουν Κούγκι!

Ποιοι πρωτοκλασάτοι του ΣΥΡΙΖΑ, ομάδα Λαφαζάνη, θέλουν να τα κάνουν Κούγκι!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Grexit, Αλέξης Μητρόπουλος, Αλέξης Τσίπρας, Βουλή των Ελλήνων, Γιάνης Βαρουφάκης, Θανάσης Πετράκος, Κώστας Λαπαβίτσας, Μνημόνιο, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ΣΥΡΙΖΑ,

Ανίερη συμμαχία – συνωμοσία ακραίων αριστεριστών ενάντια στον Αλέξη Τσίπρα ζυμώνεται στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τω μεταξύ αντιτσιπρική έκρηξη είχε ο Αλέξης Μητρόπουλος, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Ο τηλεαστέρας εργατολόγος του ΠΑΣΟΚ, που κατάφερε να γίνει βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης κατά κατά την ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος είπε πως η κυβέρνηση πήγε σε διαπραγμάτευση «χωρίς προετοιμασία, χωρίς σχέδιο, χωρίς γνώση, χωρίς τους καλύτερους».

«Αποτύχαμε, χάσαμε» συνέχισε, για να παρατηρήσει, αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Μεταλλασσόμαστε σε ένα νεοφιλελεύθερο κόμμα, που καλείται να υλοποιήσει το πιο ασφυκτικό, αντικοινωνικό πρόγραμμα».

«Κινδυνεύουμε να μετατραπούμε σε αριστερή παρωδία και όχι αριστερή παρένθεση» εκτίμησε, για να προσθέσει, αναφορικά με τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη: «Δεν πρέπει να πάμε σε ένα Grexit, γιατί είμαστε ανίκανοι να το διαχειριστούμε και δεν πρέπει να προκαλέσουμε άλλο κακό στο λαό μας».

Η ομάδα των αριστεριστών του Grexit

Στην ομάδα των ακραίων αριστεριστών με τις αμπελοφιλοσοφίες, στην ίδια ομάδα που θέλει grexit δίχως να έχει καταστρώσει κανένα σχέδιο β για την επόμενη ημέρα, στην ίδια ομάδα που ονειρεύεται να δημιουργήσει μια Κούβα της Μεσογείου έχουν προσχωρήσει ο Κώστας Λαπαβίτσας και ο Θανάσης Πετράκος.

Ο Θανάσης Πετράκος μάλιστα, επίσης διακηρυγμένος ρωσόφιλος, είπε ότι μόνη λύση είναι η συντεταγμένη έξοδος από το ευρώ ενώ ο Κώστας Λαπαβίτσας είπε: «Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε ένα Grexit αλλά πρέπει να προετοιμαστούμε γι´ αυτό γιατί θα το βρούμε μπροστά μας».

Ο Αλέξης μιλά για «ανατίναξη» της Ελλάδας και Λαφαζάνης – Βαρουφάκης το παίζουν «μάγκες»!

Στην ανταρσία κατά του Αλέξη Τσίπρα πρωτοστατεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο εμμονικός αριστεριστής που έθεσε σε κίνδυνο τις συμμαχίες της χώρας με τη Δύση και ιδιαίτερα με τις ΗΠΑ, συμπεριφερόμενος ως οπαδός του Λιακόπουλου που ελπίζει να τον «σώσει» το «ξανθό γένος».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δημιούργησε μέγα γεωπολιτικό ζήτημα με το παραμύθι με τον ρωσικό αγωγό, ο οποίος τελικά δεν θα γίνει (διαβάστε εδώ) και ελπίζοντας σε δανειοδότηση από τους BRICS το οποίο επίσης αποδείχτηκε μούφα (διαβάστε εδώ).

Και παρά τις συνεχιζόμενες πατάτες του, τις επικίνδυνες για τα εθνικά μας θέματα πατάτες, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης το παίζει επαναστάτης και ασυμβίβαστος. Ισχυρίζεται ότι «η συμφωνία δεν μπορεί αν δώσει απάντηση στα προβλήματα και να δώσει μια θετική προοπτική στην χώρα», ενώ στο ερώτημα τι θα κάνει είπε: «Θα το δείτε το απόγευμα».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν έχει τολμήσει να καταθέσει ούτε ένα εναλλακτικό σχέδιο στον ελληνικό λαό, ένα σχέδιο β όπως ονομάζεται.

Γυρνά δεξιά κι αριστερά και παριστάνει τον αντιμνημονιακό, αλλά δεν έχει σχέδιο για τίποτα. Και εάν έχει σχέδιο τον προκαλούμε να το δώσει στη δημοσιότητα, αντί να λέει τις αριστερίστικες αμπελοφιλοσοφίες του και να παριστάνει τον ήρωα. Με τζάμπα λόγια του αέρα δεν θα παίζεις με τον ελληνικό λαό Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο άλλος εξυπνάκιας, ο άνθρωπος που με τη δημιουργική του ασάφεια μας έφερε στο τωρινό μας αδιέξοδο, ο αμπελοφιλοσόφος με τις θεωρίες παιγνίων, ο Γιάνης Βαρουφάκης ντε, το παίζει αινιγματικός για το τι θα ψηφίσει.

Προειδοποίησε μάλιστα, αυτός ο υπαίτιος της παύσης οικονομίας που βιώνουμε, προειδοποίησε την ομάδα διαπραγμάτευσης να ζητήσει ρητή δέσμευση για το χρέος αλλιώς όπως λέει θα μας πουλήσουν κι εμάς όπως τον Βενιζέλο το 2012. Ο Βαρουφάκης δεν είναι σε θέση να κάνει υποδείξεις. Σε κανέναν, ούτε σε πρωτοετή φοιτητή.

Και όλα αυτά ενώ ο Αλέξης Τσίπρας, όπως έχει διαρρεύσει, τους είπε: «Εδώ μιλάμε για ανατίναξη του κράτους και όχι απλά ένα Grexit».

Οι αμπελοφιλοσοφίες Λαφαζάνη – Grexit χωρίς κανένα σχέδιο

Ο κ. Λαφαζάνης, επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας που αριθμεί πάνω από 20 βουλευτές στην ΚΟ, κατά την ομιλία του εξέφρασε τη διαφωνία του, τονίζοντας ότι η ελληνική πρόταση είναι ασύμβατη με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίσει εάν θα καταψηφίσει στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές ή στην Ολομέλεια της Βουλής το απόγευμα.

«Η συμφωνία δεν μπορεί αν δώσει απάντηση στα προβλήματα και να δώσει μια θετική προοπτική στην χώρα»τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, ενώ ερωτηθείς τι θα πράξει στην ψηφοφορία αρκέστηκε να δηλώσει σιβυλλικά «το δείτε το απόγευμα».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος προσήλθε με δύο ώρες καθυστέρηση στην ΚΟ, μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, δεν υπέγραψε το σχέδιο νόμου του Κυβερνητικού Συμβουλίου το βράδυ της Πέμπτης, έχοντας εκφράσει την έντονη διαφωνία του, ενώ την ίδια ώρα βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας έχουν τηρήσει σιγή ιχθύος για τη στάση που θα κρατήσουν.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κόντρα και αυτή στον πρωθυπουργό

Στους «επίφοβους» για τη στάση που θα τηρήσουν στην ψηφοφορία στην Ολομέλεια, είναι και η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με το Μαξίμου, απορρίπτοντας τα σκληρά μέτρα της νέας δανειακής σύμβασης.

Υπενθυμίζεται ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου την Πέμπτη επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον οποίο είχε μακρά συνάντηση χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει ακόμα η στάση που θα τηρήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο πρωθυπουργός φέρεται να ζήτησε από την κα Κωνσταντοπούλου να μην υπάρξει εμπλοκή με τα διαδικαστικά, δεδομένης της κρίσιμης ιστορικής συγκυρίας και των ασφυκτικών χρονικών πλαισίων μέχρι το Σάββατο το πρωί.

Την Παρασκευή πάντως, η κα Κωνσταντοπούλου με την απόφασή της να εισαχθεί η πρόταση για συζήτηση στις επιτροπές, ουσιαστικά παρέπεμψε για το Σάββατο την Ολομέλεια της Βουλής, κάτι το οποίο όπως τονίζουν από το Μαξίμου δεν μπορεί να γίνει καθώς αύριο είναι προγραμματισμένο το Eurogroup που θα κρίνει το κατά πόσο θα γίνει αποδεκτή η πρόταση ή όχι.

Ο Τσακαλώτος έστειλε μήνυμα στη Ζωή

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά από την απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «πρέπει να έχουμε την εξουσιοδότηση όσο το δυνατόν νωρίτερα σήμερα το βράδυ», προκαλώντας νέα σύγχυση σχετικά την διαδικασία που θα ακολουθηθεί στη Βουλή, αλλά φανερώνοντας και την ευθεία δυσαρέσκεια του Μεγάρου Μαξίμου προς την Πρόεδρο της Βουλής, η οποία φέρεται ανεξέλεγκτα και εκτός κυβερνητικής γραμμής.

Ο κ. Τσακαλώτος συμπλήρωσε πως «Όλα πρέπει να τελειώσουν απόψε το βράδυ, και η Ολομέλεια πρέπει να έχει ψηφίσει σήμερα».

Σχετικά άρθρα