Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ με θέμα το τρίτο μνημόνιο

Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ με θέμα το τρίτο μνημόνιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μνημόνιο, Νέα Δημοκρατία,

Να εξετάσει τη στάση που θα τηρήσει απέναντι στο σχέδιο νόμου, με το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να εξασφαλίσει την προέγκριση της συμφωνίας, πριν ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση, καλείται το διευρημένο Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Η έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού.

Στο άκουσμα της εσπευσμένης κατάθεσης του σχεδίου νόμου στη Βουλή, στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας σημειώθηκαν έντονες αντιδράσεις. Βουλευτές διαμαρτύρονταν ότι καλούνται να προεγκρίνουν μία τόσο κρίσιμη συμφωνία για το μέλλον της χώρας, η οποία δεν έχει υπογραφεί και για τα ακριβή μέτρα της οποίας δεν υπάρχει καμία ενημέρωση.

Άλλοι βουλευτές σημείωναν το βράδυ της Πέμπτης ότι είναι πολύ δύσκολο να δώσουν μία θετική ψήφο – λευκή επιταγή στον Αλέξη Τσίπρα, καθώς εξέφραζαν φόβους ότι σε ένα ενδεχόμενο ασυμφωνίας και ρήξης με την Ευρώπη, κάτι το οποίο ακόμα δεν έχει αποκλειστεί σαν ενδεχόμενο αν και έχει απομακρυνθεί, ουσιαστικά θα έχουν δώσει την έγκρισή τους για την καταστροφή της χώρας.

Ωστόσο, η συνολική εικόνα από τη γαλάζια παράταξη είναι ότι η κρισιμότητα της στιγμής για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας θα γείρει την πλάστιγγα υπέρ της υπερψήφισης του σχεδίου νόμου.

Κορυφαίος βουλευτής πάντως της ΝΔ σημείωνε χαρακτηριστικά ότι τις ισορροπίες θα κρίνει τόσο η στάση που θα κρατήσει ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο Κώστας Καραμανλής.

Σχετικά άρθρα