Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Oλοκληρώθηκε το κυβερνητικό συμβούλιο – Εγκρίθηκαν τα νέα μέτρα

Oλοκληρώθηκε το κυβερνητικό συμβούλιο – Εγκρίθηκαν τα νέα μέτρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Κυβερνητικό Συμβούλιο, Μέγαρο Μαξίμου, Μνημόνιο,

Από το κυβερνητικό Συμβούλιο, που ολοκληρώθηκε περί τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης, πέρασε το πακέτο με τα μέτρα, που οφείλει να αποστείλει μέχρι το βράδυ σήμερα η ελληνική κυβέρνηση προς τον ESM, ως την αναγκαία προϋπόθεση για το τριετές χρηματοδοτικό πρόγραμμα, που έχει ζητήσει από προχθές.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης η πρόταση μαζί με τα προαπαιτούμενα θα κατατεθεί μέχρι τις 10 μμ (ώρα Ελλάδας) ενώ το deadline εκπνέει τα μεσάνυχτα.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ποιά στάση κράτησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αφού πρόκειται για ένα «βαρύ» 3ο Μνημόνιο, με σκληρά μέτρα, ύψους 10 δισ., σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Στην σύσκεψη πήραν μέρος οι Γιάννης Δραγασάκης, Γιώργος Σταθάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης και Νίκος Κοτζιάς.

Τέθηκαν επί τάπητος όλες οι εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους με στόχο την επίτευξη συμφωνίας που θα κρατά τη χώρα στο ευρώ και θα σηματοδοτήσει την οικονομική της ανάπτυξη.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, επιβεβαίωσε πως η ελληνική πρόταση θα κατατεθεί σε λίγες ώρες, «όπως συμφωνήθηκε».

«Γνωρίζετε καλά ότι η πρόταση έχει εγκριθεί από το συμβούλιο των αρχηγών, έτσι εγκρίθηκε και από το υπουργικό συμβούλιο» είπε ο Πάνος Καμμένος.

Σχετικά άρθρα