Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρουφάκης καρφώνει Σόιμπλε: Έχει σχέδιο για Grexit

Βαρουφάκης καρφώνει Σόιμπλε: Έχει σχέδιο για Grexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Grexit, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανία, Γιάνης Βαρουφάκης, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση,

Τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «καρφώνει» ο Γιάνης Βαρουφάκης ως επικεφαλής ακραίων συντηρητικών κύκλων που προωθούν σχέδιο Grexit για την Ελλάδα και δεν επιδιώκουν επ’ ουδενί συμφωνία.

Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους ο Έλληνας πρώην υπουργός Οικονομικών, υποστήριξε ότι οι απόψεις του Σόιμπλε για τη βιωσιμότητα του χρέους προκάλεσαν τα συντηρητικά αντανακλαστικά και οδήγησαν στην έξοδό του από την κυβέρνηση.

Επιπλέον, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι ο ίδιος ο γερμανός ομόλογός του και στη συνέχεια όσοι στοιχίζονται, όπως είπε, μαζί του ζήτησαν την παραίτηση του.

Παράλληλα, ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε έγκαιρα αποτιμήσει τις συνέπειες για ένα πιθανό ντόμινο και όπως φαίνεται ότι θεωρεί ελεγχόμενο τον κίνδυνο.

«Είναι ο μόνος που έχει συγκρότηση στο Eurogroup» και με εξαίρεση τον κ. Σαπέν και τους Γάλλους ελέγχει απόλυτα τους υπόλοιπους, πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών, υπογραμμίζοντας ότι «είναι και ο μόνος που έχει πλάνο», καθώς «θέλει μια Ομόσπονδη Ευρώπη, στην οποία προφανώς η πολιτική διεύθυνση θα βρίσκεται σε γερμανικά χέρια».

Ερωτηθείς τι να περιμένει από μια πιθανή συμφωνία ο Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε ότι «είναι νωρίς να προδικάσουμε το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, σημειώνοντας ότι «ούτε και ο Ευκλείδης αυτή τη στιγμή ξέρει», τονίζοντας παράλληλα ότι είναι υπέρ των «βιώσιμων λύσεων» γιατί, όπως εξήγησε, «από τις άλλες, που διαιώνιζαν το πρόβλημα είχαμε πολλές τα τελευταία πέντε χρόνια».

Σχετικά άρθρα