Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαμαράς και Μεϊμαράκης «βράζουν» με την Μπακογιάννη

Σαμαράς και Μεϊμαράκης «βράζουν» με την Μπακογιάννη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Νέα Δημοκρατία, Ντόρα Μπακογιάννη,

Μένεα πνέουν κατά της Ντόρας Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία για την πρωτοβουλία να πάει στις Βρυξέλλες, συνοδεία του Κωστή Χατζηδάκη, για να συναντηθεί με τον επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ώστε να ενημερωθεί για την πορεία της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους εταίρους, στο παρά πέντε της συμφωνίας.

Η συνάντηση, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 15:45 της Πέμπτης έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς για μία τέτοιου κύρους και σημασίας διεθνή επαφή η κα Μπακογιάννη ουδέποτε έλαβε σχετική έγκριση από την ηγεσία του κόμματος.

Η απόφαση της κας Μπακογιάννη σύμφωνα με πληροφορίες ελήφθη μετά τη χθεσινή άρνηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Η κίνηση αυτή, η οποία θύμισε έντονα τις μισαλόδοξες πρακτικές του προκατόχου του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, επικρίθηκε έντονα από στελέχη και βουλευτές του κόμματος δεδομένης της οριακής κατάστασης της διαπραγμάτευσης και της σημασίας της ευτυχούς κατάληξης μπροστά στο φόβο του Grexit.

Τότε, η Ντόρα Μπακογιάννη σε μία κίνηση με υψηλή σημειολογία και έντονο αρχηγικό άρωμα προγραμμάτισε τη συνάντηση με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προκρίνοντας ένα πιο συναινετικό προφίλ.

Ενδειτικό είναι ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κ. Καραγκούνης υποστήριξε πως οι επαφές που θα έχουν στις Βρυξέλλες οι Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κωστής Χατζηδάκης «δεν είναι υπό την αιγίδα της ΝΔ», αδειάζοντας έτσι την κα Μπακογιάννη.

Σχετικά άρθρα