Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλαβάνος: «Ακύρωση του δημοψηφίσματος η αποδοχή της πρότασης Γιουνκέρ»

Αλαβάνος: «Ακύρωση του δημοψηφίσματος η αποδοχή της πρότασης Γιουνκέρ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέκος Αλαβάνος, Δημοψήφισμα, Μνημόνιο, Σχέδιο Β,

«Ακύρωση του δημοψηφίσματος η αποδοχή της πρότασης Γιουνκέρ» υποστήριξε στον Αlpha 989 ο επικεφαλής του Σχεδίου Β, Αλέκος Αλαβάνος τονίζοντας ότι «ο λαός δεν ψήφισε για το ευρώ, αλλά για την πρόταση Γιουνκέρ. Αν υιοθετήσουμε την πρόταση αυτή ουσιαστικά εκμηδενίζουμε και ευτελίζουμε αυτό το δημοψήφισμα» .

Ο Αλέκος Αλαβάνος εξέφρασε την ελπίδα «ο ΣΥΡΙΖΑ να μην ασπαστεί την άποψη του ευρωμονόδρομου. Ελπίζω να δείξει ότι η αριστερά είναι κάτι διαφορετικό και να μην φτάσουμε στο να έχουμε ένα πιο σκληρό μνημόνιο».

Όπως είπε ο επικεφαλής του Σχεδίου Β «ο Πρωθυπουργός μετά το ηχηρό ΟΧΙ γύρισε από τις Βρυξέλλες γδαρμένος», χαρακτηρισμό ωστόσο που απέσυρε λίγο αργότερα ο Αλέκος Αλαβάνος τονίζοντας πως “είναι βαρύς”.

Αναφερόμενος στους εταίρους επεσήμανε ότι «αυτοί είχαν το πάνω χέρι γιατί είχαν ένα εναλλακτικό σχέδιο. Είπαν θα γίνει μια τελευταία προσπάθεια παρά το ΟΧΙ που τους ενόχλησε, αλλά σε περίπτωση που δεν πετύχει, θα ανοίξει η διαδικασία αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ. Τα ξένα κοράκια απαξίωσαν την ελληνική κυβέρνηση και την Ελλάδα και την παρουσίασαν ως ιδιότυπη χώρα».

Σχετικά άρθρα