Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεϊμαράκης: Συμπαθώ τον πρωθυπουργό, να πει το μεγάλο ΝΑΙ

Μεϊμαράκης: Συμπαθώ τον πρωθυπουργό, να πει το μεγάλο ΝΑΙ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Νέα Δημοκρατία, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος,

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο τόνισε:

«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο πρωθυπουργός επέλεξε την κατά μόνας ενημέρωση εμείς παραμένουμε στη γραμμή μας, να ενημερώσει θεσμικά. Πρέπει ο πρωθυπουργός να πει το μεγάλο Ναι για να μείνει Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Συμπαθώ τον πρωθυπουργό, αλλά πέρα από τις συμπάθειες, το θέμα είναι θεσμικό. Είμαστε ενωμένοι και πρέπει να τηρηθούν οι θεσμικές διαδικασίες για τέτοια ζητήματα.

Θέλω να εκπέμψω κι ένα μήνυμα προς τους Εταίρους μας. Ότι δεν μπορεί να είναι τόσο σκληροί. Στηρίζουμε και αποδεχόμαστε τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού στις διαπραγματεύσεις. Πιστεύουμε ότι η συμφωνία στην Βουλή θα έχει μεγάλη ανταπόκριση, άσχετα αν κάποιοι συνάδελφοι δεν την ψηφίσουν».

Εξερχόμενος ωστόσο ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης επανέλαβε την ανάγκη για ενημέρωση εντός του θεσμικού πλαισίου και τόνισε: «Η Ελλάδα πρέπει να έρθει σε συμφωνία δίκαιη και βιώσιμη, ώστε να παραμείνει μέσα στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Αυτή είναι η εντολή που έχει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας».

Την ίδια στιγμή ο Προκόπης Παυλόπουλος απάντησε: «Στην κρίσιμη στιγμή είναι σημαντικό ότι βρεθήκαμε όλοι ενωμένοι και δεν υπάρχει όχι πρόθεση ούτε καν σκέψη εξόδου από το ευρώ».Ενώ αναφερόμενος στην διαδρομή του Ευάγγελου Μεϊμαράκη σημείωσε:

“Αυτή την κρίσιμη ώρα είστε ο αρχηγός της ΝΔ, και επειδή εκφράζεται μια ιστορική διαδρομή αυτής της παράταξης, είναι σημαντικό ότι ετούτη την ώρα είστε εκεί”.

Να σημειωθεί ότι ο Ευάγγελος Μειμαράκης το βράδυ της Τετάρτης ζήτησε να δει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις μετά την παρουσία του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες.

Όπως έκανε σαφές ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης από την πλευρά του προς το πρόσωπο του Πρωθυπουργού, παίρνοντας ο ίδιος αποστάσεις από την κατ’ ιδίαν τακτική ενημέρωσης που επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικά άρθρα