Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ζωή μπερδεύεται στη διαπραγμάτευση με “εμπρηστική” επιστολή στον Σουλτς!

Η Ζωή μπερδεύεται στη διαπραγμάτευση με “εμπρηστική” επιστολή στον Σουλτς!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Μάρτιν Σουλτς, Πρόεδρος της Βουλής,

Για μια ακόμη φορά φυτρώνει εκεί που δεν τη σπέρνουν. Ο λόγος για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου που εκτός “εθνικής γραμμής”, όπως αυτή χαράχτηκε από τον πρωθυπουργό με τη σύμφωνη γνώμη των πολιτικών αρχηγών (εκτός Κουτσούμπα και Μιχαλολιάκου), αποφάσισε στην πιο κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης να στείλει επιστολή προς τον Μάρτιν Σούλτς στην οποία θέτει το ζήτημα του «παράνομου» ελληνικού χρέους.

Και πρόκειται για ενέργεια ακατανόητη, εάν όχι κάτι εμπρηστική, από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να πετύχει νέο δάνειο μαμούθ σε συνδυασμό με νέο μνημόνιο για να αποφύγει και επίσημα τη χρεοκοπία και την επιστροφή στη δραχμή, που υπό τις παρούσες συνθήκες θα προκαλέσει εθνική τραγωδία.

Μεταξύ άλλων η εκτός “εθνικής” και πρωθυπουργικής γραμμής Πρόεδρος της Βουλής, υποστηρίζει πως πρέπει να υπάρξει ένας πραγματικός διάλογος μεταξύ των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων με τα πραγματικά στοιχεία που σχετίζονται με την κατάσταση της Ελλάδας.

Παράλληλα, κάνει λόγο για την έκθεση της Επιτροπής Αλήθειας υπογραμμίζοντας πως «το Χρέος συνήφθη μέσω διαδικασιών, οι οποίες παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, το διεθνές δίκαιο και το Σύνταγμα της Ελλάδας.

Σημαίνει επίσης πως το χρέος είναι αδύνατο να αποπληρωθεί χωρίς την περαιτέρω σοβαρή παραβίαση θεμελιωδών κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του Ευρωπαϊκού μας πολιτισμού και της κοινής μας κληρονομιάς».

Δεν θα σταθούμε στο αυτονόητο, ότι αυτή την ώρα δεν είναι ώρα για τέτοιες επιστολές, υπογραμμίζουμε όμως ότι δεν έχει καμιά δουλειά να μπλέκεται στα πόδια της διαπραγματευτικής ομάδας.

Πραγματικά, που αποσκοπεί με αυτή την κίνηση η Πρόεδρος της Βουλής;

Δεν μπορεί να περιμένει μερικές ημέρες να κλείσει η συμφωνία;

Δηλαδή τι παριστάνει ακριβώς;

Την πρωθυπουργό ή την Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Πρόεδρος της Βουλής είναι, ας χαλαρώσει…

Ας χαλαρώσει και επιτέλους ας της υποδείξει κάποιος τη θέση και τον ρόλο της!

epistoli1

epistoli2

epistoli3

epistoli4

Σχετικά άρθρα