Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοψήφισμα για το Grexit ζητάει ο αρχηγός της αυστριακής Ακροδεξιάς

Δημοψήφισμα για το Grexit ζητάει ο αρχηγός της αυστριακής Ακροδεξιάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Grexit, Ακροδεξιά, Αυστρία, Δημοψήφισμα, Ευρωζώνη,

Τη θέση του, υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, επανέλαβε σε δηλώσεις του την Τετάρτη στη Βιέννη, ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, ο αρχηγός του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, του μεγαλύτερου της αντιπολίτευσης.

Το συγκεκριμένο κόμμα εμφανίζεται, μάλιστα, στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών, ως πρώτη πολιτική δύναμη με ποσοστό έως και 28%), ενώ ζητά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Αυστρία, τόσο για το Grexit, όσο και για τη διακοπή κάθε περαιτέρω βοήθειας προς την Ελλάδα.

«Προτού γίνει έμβασμα έστω και ενός λεπτού του ευρώ στην Ελλάδα, θα πρέπει να ερωτηθούν οι Αυστριακοί», τόνισε χαρακτηριστικά ο Στράχε, ο οποίος θεωρείται μια σκληρότερη εκδοχή του διαβόητου πρώην αρχηγού της αυστριακής Ακροδεξιάς (και στο μεταξύ θανόντα), Γεργκ Χάιντερ.

Όπως πρόσθεσε, δε, δεν είναι δυνατόν να ερωτά κάποιος τους οφειλέτες, αν θέλουν να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους για να πληρώσουν τα χρέη τους, αλλά να μην ερωτώνται οι δανειστές – και κάτι τέτοιο συνιστά μια «απόλυτα αντιδημοκρατική κατάσταση».

Κατά την άποψη του Στράχε, ο οποίος απορρίπτει επίσης οποιαδήποτε διαγραφή ελληνικού χρέους, η Ελλάδα πρέπει αντ΄ αυτού να επιστρέψει στη δραχμή, να την υποτιμήσει και με τον τρόπο αυτό να ανακάμψει οικονομικά, διότι, όπως λέει, «ενόσω η Ελλάδα είναι στο ευρώ, δεν πρόκειται να πετύχει κάτι τέτοιο».

Σχετικά άρθρα