Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bild: Το 3ο Μνημόνιο για στην Ελλάδα θα κρατήσει 3 χρόνια με 51 δισ.

Bild: Το 3ο Μνημόνιο για στην Ελλάδα θα κρατήσει 3 χρόνια με 51 δισ.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bild, Γαλλία, Γερμανία, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνικό Χρέος, Μνημόνιο,

Το τρίτο κατά σειρά μνημόνιο προς την Ελλάδα, εάν υπάρξει συμφωνία, παρουσιάζει με ρεπορτάζ της η εφημερίδα Bild.

H Bild επικαλούμενη γαλλικές κυβερνητικές πηγές, γράφει πως θα έχει τριετή διάρκεια με τη δυνατότητα επέκτασής του, με την προϋπόθεση όμως ότι θα στεφθεί με πλήρη επιτυχία.

Τα χρήματα που θα δοθούν αγγίζουν αυτά που είχε προβλέψει προσφάτως το ΔΝΤ ότι θα χρειαστεί η Ελλάδα για να καταφέρει να αντέξει τα οικονομικά ανοίγματα της τα επόμενα χρόνια. Το Ταμείο έκανε λόγο για 51 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η γαλλική εφημερίδα όμως φαίνεται να έχει άλλη γνώμη λέγοντας πως εάν το πρόγραμμα παραταθεί τότε θα χρειαστούν περισσότερα από 51 δισεκατομμύρια ευρώ.«Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει επιδεινωθεί σημαντικά κατά τις τελευταίες ημέρες …Η Bundestag θα πρέπει αρχικά να δώσει το πράσινο φως για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας προκειμένου να εγκρίνει ένα νέο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα και προσθέτει πως από την κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών – Χριστιανοκοινωνιστών (CDU- CSU), υπάρχει ήδη σημαντική αντίσταση για ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης.

Για το πόσο χρόνο θα χρειαστεί για το τρίτο πακέτο, η Bild αναφέρει πως το πρόγραμμα θα πρέπει να εγκριθεί με συνοπτικές διαδικασίες, το ταχύτερο δυνατόν, αφού οι ελληνικές τράπεζες είναι έτοιμες να καταρρεύσουν.

Σχετικά άρθρα