Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουσκ: Τέλος της εβδομάδας η διορία – Μετά το χειρότερο σενάριο

Τουσκ: Τέλος της εβδομάδας η διορία – Μετά το χειρότερο σενάριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ντόναλντ Τουσκ, Σύνοδος Κορυφής,

Η Ελλάδα δεσμεύτηκε να παρουσιάσει ένα αναλυτικό πρόγραμμα έως την Πέμπτη, 9 Ιουλίου, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της Συνόδου Κορυφής.

Στις 9 Ιουλίου το αργότερο η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει τις προτάσεις της» τόνισε ο κ. Τουσκ, ενώ συμπλήρωσε ότι «μετά το δημοψήφισμα ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε να παρουσιάσει ένα νέο πρόγραμμα εντός του πλαισίου της σύμβασης».

Aκόμα αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο του «χειρότερου σεναρίου» και της «χρεοκοπίας των ελληνικών τραπεζών» ο Πολωνός πρωθυπουργός και επικεφαλής της Συνόδου Ντόναλντ Τουσκ.

«Οι αρχές της Ευρωζώνης μας επιβάλλουν να κάνουμε ότι χρειαστεί για να παραμείνει η ενότητα της Ευρωζώνης. Περιμένουμε η ελληνική κυβέρνηση να προτάξει με λεπτομέρεια τις προτάσεις της. Οι αρχηγοί των κρατών της Ε.Ε. θα αποφασίσουν την Κυριακή. Αν επιτευχθεί συναίνεση θα είναι επιτυχία για όλους. Αν δεν συμβεί, τότε μπορεί να δούμε το χειρότερο σενάριο και την χρεοκοπία των τραπεζών της Ελλάδας. Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι είναι απλό να βρεθεί λύση. Η τελική προθεσμία τελειώνει αυτή τη βδομάδα. Η τελική προθεσμία τελειώνει αυτή την εβδομάδα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σχετικά άρθρα