Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκληρή στάση από Mέρκελ: Απαιτούνται περισσότερα από την Ελλάδα

Σκληρή στάση από Mέρκελ: Απαιτούνται περισσότερα από την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Βρυξέλλες, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Σύνοδος Κορυφής,

Το «μπαλάκι» στην ελληνική κυβέρνηση για λύση του «γόρδιου δεσμού» των διαπραγματεύσεων έριξε η Γερμανίδα καγκελάριος μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η κ. Μέρκελ ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συζήτηση 3ου προγράμματος στο ESM» και επανέλαβε την ετοιμότητα της ευρωζώνης να προστατεύσει το ευρώ.

«Περιμένουμε μέχρι Πέμπτη η ελληνική κυβέρνηση να έχει υποβάλλει λεπτομερέστατες προτάσεις», είπε η καγκελάριος επισημαίνοντας ότι η συζήτηση για τρίτο πρόγραμμα θα προϋποθέτει ότι αυτό θα είναι πολυετές.

«Υπάρχουν ελάχιστες μέρες για το πώς θα πάμε παρακάτω. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέλαβε την υποχρέωση να υποβάλει αίτημα στον ΕSM αύριο. Η Σύνοδος Κορυφής της Κυριακής θα γίνει με τους 28 ηγέτες, επειδή το θέμα της Ελλάδας δεν αφορά πλέον μονάχα την ευρωζώνη», είπε η κ. Μέρκελ σε αυστηρό ύφος.

«Σεβόμαστε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αλλά υπάρχουν και οι λαοί άλλων 18 χωρών στην ευρωζώνη», σημείωσε η καγκελάριος και υπογράμμισε ότι απαιτούνται περισσότερα μέτρα από αυτά που έχει καταθέσει η Αθήνα.

Σχετικά άρθρα