Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καλή η παρουσίαση Τσακαλώτου στο Eurogroup

Καλή η παρουσίαση Τσακαλώτου στο Eurogroup
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ευρωπαϊκή Ένωση,

Ολοκληρώθηκε πριν από μερικά λεπτά το Eurogroup και πλέον αναμένονται οι δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ. Αξίζει να σημειωθεί πως στο κτίριο της Κομισιόν βρίσκεται και ο Μάριο Ντράγκι.

Η ελληνική πλευρά μπορεί να μην παρουσίασε νέες γραπτές προτάσεις, όμως ο κ. Τσακαλώτος έκανε μια καλή παρουσίαση στους υπουργούς Οικονομικών που μετέχουν στο Eurogroup, αναφέρουν οι FT.

Η Ελλάδα δεν κατάθεσε νέο πακέτο προτάσεων στο Eurogroup, σύμφωνα με πληροφορίες, με αποτέλεσμα όλα τα βλέμματα να πέφτουν στη Σύνοδο Κορυφής και τις επαφές που θα έχει ο πρωθυπουργός με τους ηγέτες.

Πηγές αναφέρουν ότι η Ελλάδα θα παρουσιάσει ένα νέο πλάνο αύριο, αρκούμενη σήμερα στις θέσεις που είχε παρουσιάσει πριν το δημοψήφισμα και οι οποίες τότε δεν είχαν εξεταστεί.

Οι παραπάνω πληροφορίες έρχονται αφότου ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως η Αθήνα θα πρέπει να παρουσιάσει «αξιόπιστο» οικονομικό πακέτο προκειμένου να εξασφαλίσει περαιτέρω βοήθεια. Η απουσία νέου πλάνου, μεταδίδεται, έχει σοκάρει τους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης, εξοργίζοντας αρκετούς στο δωμάτιο, όπως υποστηρίζουν οι αξιωματούχοι.

Ενας εξ αυτών σημείωσε ότι η ελληνική αποστολή έκανε προφορικά μια αναλυτική παρουσίαση.

Κυβερνητικές πηγές πάντως σχολιάζουν δεικτικά ότι διάφοροι κύκλοι υποστηρίζουν ότι «δεν έχουμε προτάσεις, όπως δεν είχαμε και με τις 47 σελίδες. Το ίδιο την προπερασμένη Δευτέρα, το ίδιο και σήμερα. Δεν έχουμε ή δεν τους αρέσουν οι προτάσεις μας;»

Σύμφωνα με τους FT, οι υπουργοί οικονομικών δεν θα παραμείνουν στις Βρυξέλλες για να εξετάσουν τη νέα ελληνική πρόταση την Τετάρτη. Αντ’ αυτού, οι προτάσεις θα υποβληθούν στους τρεις θεσμούς (Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ) για εκτίμηση πριν συγκληθεί νέο Eurogroup.

Σχετικά άρθρα