Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραγωγή φαρμάκων από το στρατό θέλει η Ξουλίδου

Παραγωγή φαρμάκων από το στρατό θέλει η Ξουλίδου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεξάρτητοι Έλληνες, Σταυρούλα Ξουλίδου, Φάρμακα,

Eξηγήσεις για τις δηλώσεις της σχετικά με την παραγωγή φαρμάκων από τον στρατό, έδωσε η βουλευτής των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου στον ΒΗΜΑ FM.

Εξηγεί ότι μιλά για ήδη υπαρκτές δομές του στρατού όπως η ΑΒΥΠ που παράγει φάρμακα για το στράτευμα, ότι μιλούσε για κάποια γενικής χρήσης φάρμακα όπως η παρακεταμόλη, και όχι ειδικά φάρμακα που χρειάζονται ασθενείς όπως οι καρκινοπαθείς.

Σημειώνει μάλιστα ότι ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Κώστας Ησυχος έχει ήδη κάνει σχετικές επαφές.

Η κυρία Ξουλίδου είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες ότι ο στρατός μπορεί να τροφοδοτήσει την ελληνική αγορά με 45 φάρμακα πρώτης ανάγκης για τους επόμενους 10 μήνες αν παραστεί ανάγκη, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Αναλυτικά η δήλωση της κυρίας Ξουλίδου στον ραδιοφωνικό σταθμό έχει ως εξής:

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων και δεν είναι κάτι καινούργιο και η ΑΒΥΠ στην Πειραιώς που παράγουν φάρμακα για τους στρατιώτες – όσοι υπηρετούν το γνωρίζουν αυτό. Και υπήρξε συνάντηση του κ. Ήσυχου στις 10/6, όταν επισκέφθηκε το χώρο και δηλώσεις του ότι πρέπει να ρυθμιστεί το νομοθετικό πλαίσιο μεταξύ των υπουργείων Υγείας και Άμυνας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης μέσω παραγωγής φθηνού φαρμάκου από τη στρατιωτική παραγωγή.

Υπάρχουν οι φοιτητές που περνούν στις στρατιωτικές σχολές, στις ΣΣΑΣ, και είναι υγειονομικοί, επομένως διόλου παράλογο και παράξενο είναι να γίνεται η παραγωγή φθηνού φαρμάκου από το στρατό. Και πάντοτε μιλάω για φθηνό φάρμακο, ευρείας κατανάλωσης. Δεν μιλάω για ειδικά φάρμακα, όπως για καρκινοπαθείς. Μιλάμε για παρακεταμόλη π.χ., που μπορεί να παραχθεί και να διοχετευθεί στην αγορά.

Μιλάμε για το τραγικότερο σενάριο που η Ελλάδα θα βρεθεί σε αδιέξοδο και δεν το εύχομαι. Το απεύχομαι και όλα να πάνε καλά. Υπάρχει ένα πολύ θετικό κλίμα και οι εταίροι έχουν πλέον καταλάβει ότι δεν μπορούν να παίζουν με ένα λαό που αντιστέκεται και θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος η συμφωνία που θα έλθει θα είναι επ’ωφελεία του ελληνικού λαού».

Σχετικά άρθρα