Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο σκοτάδι η συμφωνία με την Τρόικα

Στο σκοτάδι η συμφωνία με την Τρόικα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Στουρνάρας, Τρόικα,

Με έντονα προεκλογικά χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με διάγγελμά του ανακοίνωσε ότι οι συζητήσεις της Τρόικας με την κυβέρνηση “ολοκληρώνονται” (σ.σ και όχι ολοκληρώθηκαν) αφήνοντας ωστόσο στο σκοτάδι σημαντικά και κρίσιμα ζητήμτα της συμφωνίας.

Ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε ότι:
*Πάνω από 500 εκαταμμύρια ευρώ από το πλεόνασμα θα δοθούν σε 1 εκατομμύριο Έλληνες
*Μέσα στο 2014 θα δοθεί άλλο 1 δισ. σε επιστροφές παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου
*Από 1ης Ιουλίου θα μειωθούν οι εργοδοτικές εισφορές.

Ωστόσο τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δεν είπαν τίποτα για μία σειρά από καυτά θέματα.

Δεν υπήρξε καμμία αναφορά για το ζήτημα των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων, για το γάλα, τα φαρμακεία και άλλα όπως είχε επισημάνει το Tribune νωρίτερα.

Επίσης σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές είναι στον αέρα και οι εξαγγελίες των παροχών από το πρωτογενές πλεόνασμα αφού αυτή τη στιγμή όπως τόνιζαν δεν έχει συμφωνηθεί ποιό είναι αυτό. Η διαδικασία επικυροποίησης του πρωτογενούς πλεονάσματος θα ολοκληρωθεί στο τέλος Απριλίου.

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι πως θα περάσουν τα μέτρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η συμφωνία θα φτάσει στη Βουλή υπό μορφή πολυνομοσχεδίου-σκούπα χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν θα έχει ένα ένα άρθρο και μόνο προκειμένου ώστε να αποτραπούν οι πολλές ψηφοφορίες και τα… αντάρτικα.

Σχετικά άρθρα