Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

De Telegraaf: Ένας «Ολλανδός» πρέπει να σώσει την ελληνική οικονομία

De Telegraaf: Ένας «Ολλανδός» πρέπει να σώσει την ελληνική οικονομία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΣΟΕΕ, Βρετανία, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Λονδίνο, Ντέιβιντ Κάμερον, Υπουργείο Οικονομικών,

«Ένας “Ολλανδός” πρέπει να σώσει την ελληνική οικονομία», με αυτόν τον τίτλο η ολλανδική διαδικτυακή εφημερίδα «De Telegraaf», παρουσιάζει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ως τον άνθρωπο που θα κληθεί να σώσει την οικονομία της Ελλάδας, εφόσον πάρει τα ηνία ου Υπουργείου Οικονομικών.

Το πόστο που όπως λέγεται θα αναλάβει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι «γνώριμο» καθώς μέχρι σήμερα κατείχε τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων.

Παράλληλα, τον εκθειάζει λέγοντα πως είναι ο κύριος διαπραγματευτής στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

Συνεχίζοντας, το άρθρο προχωρά λίγο πιο βαθιά, στη ζωή του Ευκλείδη Τσακαλώτου, γράφοντας πως έφυγε έφυγε σχετικά νωρίς από το Ρότερνταμ για τη Βρετανία, όπου και μεγάλωσε, λαμβάνοντας την ίδια εκπαίδευση στην Οξφόρδη όπως ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. Γι’ αυτό το λόγο ο Τσακαλώτος χαρακτηρίζεται «ελληνικό μέλος της βρετανικής ελίτ».

στο άρθρο αποκαλύπτεται πως ο Τσακαλώτος έφυγε από τη Βρετανία για την Αθήνα το 1994 και από το 2010 είναι καθηγητής οικονομικών σε πανεπιστήμιο της Αθήνας στην ΑΣΟΕ.

Το άρθρο κλείνει κάνοντας αναφορά στην πολιτική καριέρα του κ. Τσακαλώτου, λέγοντας πως εξελέγη βουλευτής το 2012 και επανεξελέγη στις πρόσφατες εκλογές του Ιανουαρίου.

Σχετικά άρθρα