Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σόιμπλε δεν δέχεται διαγραφή ελληνικού χρέους

Ο Σόιμπλε δεν δέχεται διαγραφή ελληνικού χρέους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανία, Δημόσιο Χρέος, Ελληνικό Χρέος, Μάρτιν Γιέγκερ,

Στην ενημέρωση που έκανε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μάρτιν Γιέγκερ, επισήμανε ότι «η διαγραφή του ελληνικού χρέους δεν είναι μέσα στις επιλογές μας. Δεν νομίζω πως πρέπει να μπαίνει τώρα στη συζήτηση. Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μπορεί να επιτευχθεί με τις μεταρρυθμίσεις και με τη βοήθεια που θα δοθεί στη χώρα. Η Ευρώπη έχει διαφορετική αντιμετώπιση στο θέμα από το ΔΝΤ. Θα πρέπει να καταλάβουμε πως μια τέτοια πρόταση δεν θα μπορούσε να περάσει από τη γερμανική Βουλή».

Για την πιθανότητα ενός τρίτου πακέτου, ο κ. Γιέγκερ τόνισε πως η Ελλάδα, μέχρι τώρα, δεν έχει αιτηθεί ένα νέο πακέτο στήριξης και σίγουρα η επιστολή που απέστειλε ο κ. Τσίπρας στις 30 Ιουνίου δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως αίτημα για τρίτο πακέτο.

«Αν η Ελλάδα το ζητήσει, τότε θα πρέπει να εξετάσουμε την ικανότητά της να αποπληρώσει τα δάνεια. Πρέπει να εξετάσουμε τα αποτελέσματα στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να λάβουμε ειδικά μέτρα».

Όσο για την αποχώρηση του Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Γιέγκερ επισήμανε: «Δεν θα πρέπει να προσωποποιούμε τα πράγματα. Η αποχώρηση του κ. Βαρουφάκη δεν αλλάζει τα πράγματα».

Σχετικά άρθρα