Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποια είναι η πρώτη αντίδραση των γερμανικών κομμάτων

Ποια είναι η πρώτη αντίδραση των γερμανικών κομμάτων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Twitter, Γερμανία, Δημοψήφισμα,

Πολιτικοί όλων των πολιτικών κομμάτων της Γερμανίας, λίγο μετά την επίσημη εκτίμηση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος τοποθετούνται σχετικά.

Ο βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Σεμπάστιαν Στάινεκε, με ανάρτησή του στο Twitter, γράφει: «Δεν μπορώ να καταλάβω την αναστάτωση για το αποτέλεσμα. Τους ταξιδιώτες δεν πρέπει να τους σταματάς, έτσι δεν είναι;».

Ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ δήλωσε στο δημόσιο κανάλι ARD «Δεν μπορείς να ανατινάξεις την Ελλάδα εκτός Ευρώπης» ενώ παράλληλα δήλωσε ανήσυχος για το «όχι» και προχώρησε στην εκτίμηση πως τα προβλήματα της υπερχρεωμένης χώρας θα παραμείνουν ούτως ή άλλως προβλήματα της Ευρώπης.

Η συμπρόεδρος της γερμανικής Αριστεράς Κάτια Κίπινγκ, γράφει στο twitter, «Πώς το έλεγαν στο Mad Max; Τι όμορφη, όμορφη, όμορφη μέρα» και προσθέτει πως αυτό δεν αφορούσε ην παραμονή στο ευρώ, αλλά την πορεία λιτότητας. «Ο λαός μίλησε νίκησαν! Εναντίον της απολυταρχικής Ευρώπης της λιτότητας και υπέρ μιας Ευρώπης της δημοκρατίας», γράφει.

Τέλος ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Κάρστεν Σνάιντερ, τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό ARD: «Θεωρώ το αποτέλεσμα, εάν επιβεβαιωθεί, πραγματικά δύσκολο. Πώς να διαπραγματευτείς με τους σημερινούς ανθρώπους».

Και πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης πυροδότησαν την ατμόσφαιρα. «Δεν ξέρω πώς μπορούμε ακόμη να βρούμε κοινό τόπο», δήλωσε και ζήτησε να πραγματοποιηθεί αύριο έκτακτη Σύνοδος Κορυφής, καθώς, όπως είπε, «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για να την αφήσουμε στους υπουργούς Οικονομικών».

Σχετικά άρθρα