Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Die Zeit: Ποιο θα είναι το μέλλον της κυβέρνησης Τσίπρα, εάν επικρατήσει το «ναι»;

Die Zeit: Ποιο θα είναι το μέλλον της κυβέρνησης Τσίπρα, εάν επικρατήσει το «ναι»;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Die Zeit, Grexit, Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Δημοψήφισμα,

«Εάν επικρατήσει το “ναι” στο σημερινό δημοψήφισμα, τότε ποιο θα είναι το μέλλον της κυβέρνησης Τσίπρα;», διερωτάται η γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών δείχνουν ότι θα υπάρξουν αλλαγές στην κυβέρνηση, τονίζει η εφημερίδα.

Το μεγάλο ερώτημα, σύμφωνα με την Die Zeit, είναι το τι θα γίνει με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Ποια κόμματα θα μπορούσαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να σχηματιστεί μεταβατική κυβέρνηση; Και το άλλο ερώτημα, ποιος θα ήταν ο ηγέτης της μεταβατικής κυβέρνησης; Μήπως ο προκάτοχος του Αλέξη Τσίπρα και νυν ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς;

«Αλλά ο τέως πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει δηλώσει πως ο ίδιος αλλά και ο Τσίπρας δεν θα πρέπει να ηγηθούν μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας», αναφέρει η εφημερίδα.

Πάντως, με όλα τα σενάρια ανοιχτά, η πιο θετική εξέλιξη για την κυβέρνηση Τσίπρα θα ήταν να επικρατήσει το «ναι» στο σημερινό δημοψήφισμα και εν συνεχεία η Αθήνα να προχωρήσει σε συμβιβασμό με τους δανειστές έτσι ώστε να αποφευχθεί ένα Grexit.

Σχετικά άρθρα