Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρέντσι: Η Ιταλία δεν είναι σύντροφος στη δυστυχία με την Ελλάδα

Ρέντσι: Η Ιταλία δεν είναι σύντροφος στη δυστυχία με την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοψήφισμα, Ιταλία, Ματέο Ρέντσι, Οικονομική Κρίση,

Να υπεραμυνθεί των πολιτικών του ισχυριζόμενος ότι πλέον η Ιταλία δεν είναι “ασθενής” στην Ευρώπη, επιχείρησε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, εμπλέκοντας στις δηλώσεις του και την Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TG5, ο κ. Ρέντσι, υποστήριξε ότι αν η Ιταλία και η Ελλάδα υπήρξαν «σύντροφοι στη δυστυχία», αυτό δεν ισχύει πλέον σήμερα, και η Ιταλία δεν είναι πια το πρόβλημα, αλλά βοηθά στην επίλυση των προβλημάτων.

«Ας πάψουμε να περιγράφουμε την Ιταλία ως τον ασθενή της Ευρώπης, δεν είμαστε πλέον»,συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.

«Πριν από τρία – τέσσερα χρόνια ήμασταν (το πρόβλημα). Λέγαμε πάντα, η Ιταλία και η Ελλάδα, η Ελλάδα και η Ιταλία. Όμως δεν είναι πλέον έτσι», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος υπογράμμισε πως οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν και η επανεκκίνηση της οικονομίας δείχνουν πως οι Ιταλοί «βρίσκονται στην πλευρά αυτών που επιδιώκουν να λύσουν το πρόβλημα».

Ο κ. Ρέντσι έχει πολλαπλασιάσει το τελευταίο διάστημα τις δηλώσεις για να υποστηρίξει πως η οικονομία της Ιταλίας έχει εξυγιανθεί και είναι προφυλαγμένη από μια διάχυση της ελληνικής κρίσης.

Σχετικά άρθρα